Ειλικρινά πιστεύεις ότι μια οικογένεια που ζει διαρκώς από το κράτος, θα σε σώσει;

Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον τόπο συμβαίνει να βρίσκεται στην κυβέρνηση μια από τις τρεις οικογένειες που κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της χώρας από το Β' ΠΠ ως σήμερα. Η οικογένεια Μητσοτάκη δε φημίζεται ιδιαίτερα για τον πατριωτισμό της από τα χρόνια του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού.

Του Στρατή Μαζίδη

Δε θα τα αναφέρουμε αυτά τώρα. Γνωστές οι αμφιλεγόμενες απόψεις των βασικών μελών για σειρά σοβαρών θεμάτων. Ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί πολλές φορές μιλούν με στόμφο κουνώντας το δάκτυλο (Κυριάκος και ιδίως Ντόρα) ή εμφανίζονται ιδιαίτερα άνετοι και κουλ (υιός - ανηψιός).

Για να δούμε λίγο όμως.

Ο Κωνσνταντίνος Μητσοτάκης εκλέγεται βουλευτής το 1946 σε ηλικία μόλις 28 ετών και στα 33 υπουργοποιείται αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Οικονομικών επί κυβερνήσεως Σοφοκλή Βενιζέλου το 1951. Το 2004 σε ηλικία μόλις 86 ετών εγκαταλείπει τα πολιτικά προκειμένω να παραδώσει την σκυτάλη στον Κυριάκο. Έζησε λοιπόν επί 71 [1946-2017] χρόνια από το κράτος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα [...] Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital [...] Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών

Η 10ετης απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα χρονικά δε βγαίνει με τίποτε αν κάνει κανείς πρόχειρους υπολογισμούς. Από το 1986 που τέλειωσε το σχολείο έως το 2004 οπότε κατέβηκε βουλευτής μεσολαβούν 18 χρόνια, αν αφαιρέσουμε σπουδές, στρατιωτική θητεία και τα τρία χρόνια στην Εθνική [ευρύτερο δημόσιο δηλαδή], το 10 φαντάζει πολύ δύσκολο. Στα 51 του λοιπόν ο σημερινός πρωθυπουργός έχει ζήσει κι αυτός ουσιαστικά μια ολόκληρη ζωή από το κράτος με εξαίρεση τα όποια λίγα χρόνια ιδιώτευση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και είναι κόρη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίκας Μητσοτάκη το γένος Γιαννούκου [...] To 1977 μετά από διαγωνισμό προσελήφθη στο υπουργείο Συντονισμού και εργάστηκε στη Διεύθυνση σχέσεων και συνεργασίας με την ΕΟΚ. Ζει λοιπόν κι αυτή μια ολόκληρη ζωή από το κράτος.

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι Δήμαρχος Αθηναίων. Aπό το 2014 έως το 2019 υπηρέτησε ως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και από το 2011 σε ηλικία 33 ετών έως και το 2014 ως Δήμαρχος Καρπενησίου.

Έχει εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Παγκόσμια Τράπεζα στο Κόσσοβο, έχει διατελέσει σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών και έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε εταιρία Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας στην Αθήνα. Στα 42 του χρόνια έχει ζήσει κι αυτός το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του από το κράτος και λογικά έτσι θα συνεχίσει.

Η οικογένεια Μητσοτάκη ζει ουσιαστικά από το κράτος. Ούτε βασιλικός οίκος να ήταν. Φυσικά μας μιλά για τους άριστους, για ιδιωτική οικονομία, για μικρό δημόσιο [μόνο στα λόγια όμως] ενώ ενίοτε, ιδίως η Ντόρα, όταν μιλά έχει ιδιαίτερο ύφος. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ξύπνησαν το πρωί να τρέξουν να πάρουν το λεωφορείο. Δεν βρέθηκαν ποτέ να εξαρτώνται από τις 100.000 δραχμές ή τα 800 ευρώ μισθό. Δεν είχαν ποτέ να αντιμετωπίσουν έναν κακό εργοδότη ή ένα άσχημο εργασιακό περιβάλλον. Ως πορφυρογέννητοι τα είχαν όλα έτοιμα. Δεν είπαν ποτέ όχι στα παιδιά τους. Μόνο ο Κυριάκος σε ηλικία 6 μηνών κυνηγήθηκε από τη χούντα.

Κι αναρωτιέμαι, ειλικρινά πίστευει κανείς ότι μια οικογένεια που ζει διαρκώς από το κράτος, θα τον σώσει; Θα κρατήσει γερά το τιμόνι της χώρας στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεώτερης ιστορίας της; Θα ρωτήσει κανείς, υπάρχουν άλλες επιλογές; Πιθανότατα ναι. Όταν μπαίνουμε στο παραβάν μας δίνουν δεκάδες ψηφοδέλτια. Δεν υποχρεωτικό να επιλέξει κανείς τα ίδια. Πάρα ταύτα επιμένουμε να μη δοκιμάζουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail