Μας δείχνει ποιος πραγματικά είναι ο Ερντογάν: Η Ελλάδα έχει φρικάρει, ο Μητσοτάκης παίζει λάθος

Freepen.gr - Ο Ερντογάν πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο Ατατούρκ πριν επιβιβαστεί αεροπλάνο για Βερολίνο για να συμμετάσχει στη διάσκεψη κορυφής για τη Λιβύη, σε ένα θέμα για το οποίο θεωρητικά δεν του πέφτει ο παραμικρός λόγος, ωστόσο αυτός θα είναι παρών αλλά η Ελλάδα όχι.

Ερωτηθείς για την πρόσκληση του στρατάρχη Χαφτάρ στην Ελλάδα, απήντησε πως η χώρα μας έχει ήδη φρικάρει από τις συμφωνίες της Αγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης. Ο Ερντογάν ανέφερε πως ο Χαφτάρ δεν έχει καμία αξία και πως ο Σάρατζ είναι ο ηγέτης που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη. Του διαφεύγει φυσικά ότι ο πρώτος είναι επικεφαλής του νόμιμου στρατού της χώρας και πως ο δεύτερος είναι δοτός και όχι εκλεγμένος.

Η πρόσκληση προς τον πολίτη της Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ στην Ελλάδα και η έμφαση στην ελληνική ατζέντα στη Μεσόγειο είναι και οι δύο "μάταιες προσπάθειες" για να εκτροχιάσουν την ώθηση για ειρήνη στη Λιβύη, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

"Το ελληνικό-ελληνοκυπριακό δίδυμο εκτοπίζει τα δικαιώματα των γειτονικών χωρών με τις μέγιστες αξίες τους στην Ανατολική Μεσόγειο", ανέφερε ο Τσαβούσογλου προσθέτωνας πως:

"Η προσπάθεια νομιμοποίησης αυτών των αξιώσεων αξιοποιώντας την ΕΕ πλήττει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή".

Ο κουρδικής κατά πολλούς καταγωγής ΥΠΕΞ της Τουρκίας, ανέφερε πως τα δύο μνημόνια της Τουρκίας "που υπέγραψε με τη νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη, ανησύχησαν την Ελλάδα. Αντί του διαλόγου, διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με τη νόμιμη κυβέρνηση. Δυστυχώς, ενεργούν με την κατανόηση ότι «ο εχθρός του εχθρού μου είναι ο φίλος μου»".

Οι προσπάθειες της Ελλάδας είναι "μάταιες", πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail