Πάτησε το κουμπί το Ιράν: Πυραυλική καταιγίδα κατά δύο βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ

Freepen.gr - Η αντίδραση του Ιράν ήρθε πολύ γρηγορότερα από ό,τι θα περίμενε κανείς. Ήδη δημοσιεύθηκε βίντεο από τα ιρανικά ΜΜΕ που φέρεται να δείχνει τις πρώτες στιγμές της επίθεσης.

"Ξεκινάει η «σκληρή εκδίκηση» οι βαρειές επιθέσεις πυραύλων του Στρατού στη βάση των ΗΠΑ στο Ayn al-Asad», έγραψε το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim μια δωδεκάδα πυραύλων στόχευσε τις βάσεις στο Ayn al-Asad και το Irbil.



Οι Ιρανοί κάνουν λόγο για 80 νεκρούς, αριθμός όμως που δεν επιβεβαιώνεται.





Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ενημερώθηκε για τις επιθέσεις.

"Γνωρίζουμε τις αναφορές επιθέσεων εναντίον των αμερικανικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ, ο Πρόεδρος ενημερώθηκε και παρακολουθεί στενά την κατάσταση και διαβουλεύεται με την εθνική ομάδα ασφαλείας", δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρισάμ σε δήλωση.

Το Πεντάγωνο υποστήριξε ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην περιοχή.

"Εργαζόμαστε για τις αρχικές εκτιμήσεις των ζημιών", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Jonathan Hoffman, προσθέτοντας ότι οι βάσεις που στοχεύθηκαν ήταν η αεροπορική βάση al-Assad και η άλλη στην Erbil, πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail