Σφοδρή σύγκρουση Ιμάμογλου-Ερντογάν για το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης

Freepen.gr - Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, υπέγραψε κι αυτός μαζί με χιλιάδες Κωνσταντινουπολίτες αναφορές κατά της κατασκευής του λεγόμενου Καναλιού της Κωνσταντινούπολης, το οποίο ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε το «τρελό σχέδιο» του.

Το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης θα είναι μια τεχνητή πλωτή οδός που θα διασχίζει την ευρωπαϊκή πλευρά της για να συνδέσει τον Εύξεινο Πόντο με την Προποντίδα και κατ' επέκταση τη Μεσόγειο με ορίζοντα ολοκλήωσης έως το 2023.

Την Τρίτη ο Ιμάμογλου πήγε στην Περιφερειακή Διεύθυνση του Γραφείου του Διοικητή της Περιφέρειας Κωνσταντινούπολης να υπογράψει μια αναφορά κατά της κατασκευής του Καναλιού καλώντας όλους τους κατοίκους της πόλης να κάνουν το ίδιο.

"Καλώ όλους τους κατοίκους αυτής της πόλης να πράξουν το καθήκον τους. Τα 16 εκατομμύρια κάτοικοι με εξέλεξαν για αυτό. Αυτό το έθνος δε θέλει πολυτελή σπίτια, πλοία ή παλάτια. Θέλει θέσεις εργασίας, τρόφιμα, εκπαίδευση και την ικανότητα να ζει" δήλωσε ο Δήμαρχος της Πόλης.

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η κατασκευή θα προχωρήσει παρά οποιαδήποτε την αντίθεση.

Ο Ιμάμογλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ερντογάν θέλει να προωθήσει το έργο χωρίς να συμβουλευτεί οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, πανεπιστήμια ή συναφείς φορείς.

Αρχίζοντας από τις 31 Ιανουαρίου, η Γενική Διεύθυνση Κτηματολογίου και Δασών της Τουρκίας θα εμποδίσει τους δήμους να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες του κτηματολογίου, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Cumhuriyet την Τετάρτη.

Ο κανονισμός, που αποφασίστηκε από μια επιτροπή στο πλαίσιο της Διεύθυνσης, θα εμποδίσει την πρόσβαση των δήμων σε δεδομένα σχετικά με τα πραγματικά πρόσωπα ή τις οντότητες που αγοράζουν γη εκτός των άμεσων περιοχών δικαιοδοσίας τους, οι οποίες θα είναι πλέον ορατές μόνο στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η εξέλιξη ήρθε αφού αποκαλύφθηκε ότι αρκετοί Άραβες υπήκοοι και εταιρείες από την πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή του Κόλπου αγόρασαν σημαντικό όγκο γης γύρω από το σχεδιαζόμενο Κανάλι της Κωνσταντινούπολης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail