Όταν όλη μας η ζωή είναι ένας τραμπουκισμός, γιατί ακριβώς μας εκπλήσσει το βίντεο του ΕΠΑΛ;

Έκπληκτοι όλοι πέφτουν από τα σύννεφα με το βίντεο του επεισοδίου από το ΕΠΑΛ. Δεν ξέρω γιατί αλλά ήταν σα να έβλεπα από τη μια την ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον Ερντογάν. Εν πάση περιπτώσει, η συμπεριφορά αυτή είναι μάλλον η φυσιολογική για την κοινωνία στην οποία ζούμε. Αυτή η κοινωνία φτιάχνει τέτοιους ανθρώπους, γονείς που δε μαθαίνουν πράγματα στα παιδιά, καθηγητές που δεν εμπνέουν σεβασμό, παιδιά με νοοτροπία παντοδύναμου δίχως όρια.

Του Στρατή Μαζίδη

Για «πολύ λυπηρό γεγονός» έκανε λόγο στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος επισημαίνοντας ότι «το ζήτημα είναι ευρύτερο και μας προβληματίζει πάρα πολύ διότι θεωρούμε ότι απάδει της ελληνικής πραγματικότητας. Τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να γίνονται». Αμ δεν απάδει. Αυτό είναι το πρόβλημα.

'Ολη μας η ζωή δεν είναι ένας τραμπουκισμός. Λες την άποψή σου κόσμια; Τραμπουκίζεσαι από τους διαφωνούντες. Έχετε δει σχόλια κάτω από άρθρα που κάνουν τζιζ; Ακόμη και στο συγκεκριμένο θέμα διαβάζουμε για σφαλιάρες, εισαγγελείς και ό,τι άλλο θέλετε. 

Διαμαρτύρεσαι γιατί κάποιος δε σεβάστηκε πχ την προτεραιότητά σου ή τη νομιμότητα στο φανάρι, στην ουρά, στο ταμείο; Τραμπουκίζεσαι ή τραμπουκίζεις. Αποκαλούμε κάποιον μ@λάκα με το παραμικρό. Ψάχνουμε διαρκώς αιτίες να ξεσπάσουμε. Δε δικαιολογώ τη συμπεριφορά του μαθητή. Προσπαθώ να την αιτιολογήσω.

Τραμπουκισμός δεν είναι μόνο να χτυπιέμαι, να βροντάω τις πόρτες και να βρίζω. Είναι πολλά πράγματα όπως οι ύπουλες καθημερινές συμπεριφορές. 

Μέχρι και η Ελλάδα τραμπουκίζεται μήνες, χρόνια και κάθεται αμίλητη όπως η καθηγήτρια του βίντεο και όλοι γύρω γελούν σαν τους συμμαθητές. Αλλά και η Ελλάδα στους πολίτες της συμπεριφέρεται ως ο χειρότερος τραμπούκος με τα παρανοϊκά χαράτσια, τους φόρους και τις διαταγές του πόσα θα χαλάσεις και πως.

Επίσης υπάρχει οργή στον κόσμο σήμερα. Μαζεμένη κι επικίνδυνη. Και φυσικά δεν υπάρχει Παιδεία αφού τις τελευταίες δεκαετίες αποδομείται συστηματικά μέσω των τάχα κάθε φορά μεταρρυθμίσεων. Πώς λοιπόν θα προκύψουν οι αυριανοί πολίτες που θα βάλουν ένα έστω λιθαράκι να αλλάξει ρότα ο τόπος;

Η κ. Κεραμέως εν τέλει θα εξετάσει, θα βάλει κι αυτή βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο, θα υπάρξει ίσως κάποια μεσοβέζικη απόφαση που είναι πολύ πιθανό να περάσει στα ψιλά της επικαιρότητας. Μέχρι φυσικά το επόμενο βίντεο. 

Κάτι όμως δεν πάει καλά σε αυτή τη χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail