Μισθοφόροι των Τούρκων απήγαγαν το γιο του για να αφήσει την πατρίδα του: Αυτό δεν είναι πια το σπίτι σας

Freepen.gr - Ο Ehmed κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση ώστε οι εκτοπισμένοι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους - Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι εκδιώχθηκαν βίαια ως αποτέλεσμα της τουρκικής επίθεσης στη Βορειοανατολική Συρία. Οι ντόπιοι έφυγαν από τις βαρβαρότητες των κατοχικών δυνάμεων και ζήτησαν καταφύγιο στις γύρω πόλεις, οδηγώντας τώρα τη ζωή τους υπό δύσκολες συνθήκες. Οι πρόσφυγες υποστηρίζονται μόνο από την Αυτόνομη Διοίκηση και την Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνο χωρίς καμία διεθνή βοήθεια.

Ο Mehmûd Mihemed Ehmed είναι ένας από τους αμέτρητους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τους εισβολείς και φιλοξενήθηκαν στο στρατόπεδο Washokani κοντά στο Heseke.

Μιλώντας στο ANHA σχετικά με τις βάρβαρες πράξεις των κατοχικών δυνάμεων εναντίον αμάχων, ο Ehmed δήλωσε ότι οι μισθοφόροι της Τουρκίας που κατέλαβαν το Serekaniye (Ras al-Ain) και το Gire Spi (Tal Abyada) εκφοβίζουν τους αμάχους και λεηλατούν τις περιουσίες τους.

Ο Ehmed επέστρεψε στο σπίτι του στο Σερεκανίγε μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Διηγείται τα εξής. "Όταν φτάσαμε στο σπίτι, μια ομάδα μισθοφόρων ήρθε και πήρε το γιο μου μακριά. Απειλούσαν επίσης τη γυναίκα μου, λέγοντας ότι δεν θα απελευθέρωσαν τον γιο μας αν δεν φεύγαμε από την πόλη. Ο γιος μου απελευθερώθηκε μόνο αφού η σύζυγός μου τους είπε ότι θα φύγουμε μόνο αν απελευθέρωναν το γιο μας. Τότε αναγκαστήκαμε να φύγουμε για άλλη μια φορά από το Serekaniye. Κατά την αποχώρησή μας από το σπίτι, συναντήσαμε μισθοφόρους που μας είπαν ότι "αυτό δεν είναι πια το σπίτι σας". Επιστρέψαμε στο Heseke".

Ο Ehmed υπενθύμισε ότι η SDF απελευθέρωσε την περιοχή από το ISIS και προστατεύει τον κόσμο από τον τρόμο της άγριας οργάνωσης ενώ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση ώστε οι εκτοπισμένοι να μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο Ehmed είπε ότι η Αυτόνομη Διοίκηση φρόντισε για την οικογένειά του και τους παρείχε βασικές ανάγκες στο στρατόπεδο Washokani όπου διαβιούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail