Την επιβλητική "Βασίλισσα της Μάχης" έστειλε η Ινδία για να παρακολουθήσει Κίνα-Πακιστάν στην Αραβική Θάλασσα

Freepen.gr - Το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αναπτύξει τον μοναδικό αεροπλανοφόρο του στην Αραβική Θάλασσα για να παρακολουθήσει μια κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ της Κίνας και του περιφερειακού αντίπαλου, Πακιστάν.

Το INS Vikramaditya, με στόλο μαχητικών αεροσκαφών MiG-29K, έφτασε να παρακολουθήσει μεγάλη ναυτική άσκηση εννέα ημερών «Sea Guardians 2020», η οποία ξεκίνησε από το Πεκίνο και το Ισλαμαμπάντ στο βόρειο τμήμα της Αραβικής Θάλασσας τη Δευτέρα.

Ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού επαίνεσε τα "υψηλά επίπεδα κινήτρων", τα οποία ήταν εμφανή στο πλοίο της «βασίλισσα της μάχης», οπως αποκαλείται συχνά το INS Vikramaditya στην Ινδία.



Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στην PTI ότι οι ανώτεροι αξιωματικοί του ναυτικού είναι παρόντες στο πλοίο. Είπαν επίσης ότι το πλοίο στάλθηκε σε ταξίδι με «στρατηγικό στόχο», αλλά δεν αποκάλυψαν περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως αναφέρει το RT.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το INS Vikramaditya δοκίμασε και νέο υλικό. Ένα πρωτότυπο του ελαφρού μαχητικού HAL Tejas (LCA) απονηώθηκε και προσνηώθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στους NDTV και Hindustan Times.



Η Κίνα έφερε πέντε μεγάλα πολεμικά πλοία για την άσκηση με το Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένου του καταδρομικού Yinchuan και της φρεγάτας Yuncheng με καθοδηγούμενους πυραύλους, ενώ το Ισλαμαμπάντ έστειλε δύο φρεγάτες της κατηγορίας Zulfiquar, μεταξύ άλλων σκαφών. Ο επικεφαλής του ναυαρχείου του Ναυτικού, Ναύαρχος Ζαφάρ Μαχμούντ Αμπάσι του Πακιστάν δήλωσε ότι οι κοινές ασκήσεις αναδεικνύουν «τη μακροπρόθεσμη σχέση και την αμοιβαία εμπιστοσύνη» μεταξύ των εθνών.

Το Νέο Δελχί παρακολουθεί την αυξημένη δραστηριότητα των κινεζικών πλοίων στον Ινδικό Ωκεανό. Τον περασμένο μήνα, το Ινδικό Ναυτικό ανέφερε ότι είχε εκδιώξει ένα κινεζικό σκάφος επιτήρησης, αφού φέρεται να  εισήλθε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της χώρας (ΑΟΖ) κοντά στις νήσους Andaman και Nicobar το Σεπτέμβριο.

Η Κίνα απουσιάζει επίσης από τον κατάλογο των περισσότερων από 40 χωρών που η Ινδία κάλεσε να συμμετάσχουν στο σημαντικό ναυτικό της γυμνάσιο, το MILAN το επόμενο έτος. Ο αρχηγός του Ναυάρχου, Ναύαρχος Καραμπίρ Σινγκ εξήγησε τον Δεκέμβριο ότι δεν είχε προσκληθεί το Πεκίνο επειδή η Ινδία καλούσε μόνο τις «ομοϊδεάτισσες» χώρες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail