Πούτιν: Η μεταφορά μισθοφόρων στην Τρίπολη είναι πολύ επικίνδυνο ζήτημα

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε ότι υπάρχουν πολλοί μισθοφόροι που μεταφέρθηκαν πρόσφατα από το Idlib της Συρίας στη Λιβύη, τονίζοντας ότι η μεταφορά αυτών των μισθοφόρων στην Τρίπολη είναι ένα πολύ επικίνδυνο ζήτημα.

Σε συνέντευξη τύπου το Σάββατο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στη Μόσχα, ο Πούτιν ανακοίνωσε τη στήριξη της χώρας του στην επικείμενη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε τη γερμανική πρωτοβουλία για την κρίση στην Λιβύη ως πολύ σημαντική, λέγοντας: "Ο πλήρης πόλεμος δεν έχει αρχίσει ακόμη στη Λιβύη και η αποστολή μας είναι να αποτρέψουμε μια παντοδύναμη σύγκρουση που οδηγεί σε μια καταστροφή για ολόκληρο τον κόσμο με καινούρια κύματα προσφύγων και επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία. Συνεπώς, καταβάλλουμε κοινές προσπάθειες και μεταξύ αυτών είναι η σημερινή συνάντηση, όπου συζητήσαμε τις κοινές μας λύσεις σε αυτή την κρίση και στηρίξαμε τη γερμανική πρωτοβουλία της Διάσκεψης του Βερολίνου.

"Πρέπει να σταματήσουμε την ένοπλη σύρραξη μεταξύ του εθνικού στρατού της Λιβύης (LNA), υπό την ηγεσία του πολιτικού στρατηγού Χαλίφα Χίφτερ, και της κυβέρνησης του Fayez al-Sarraj, να επαναλάβουμε την πολιτική διαδικασία για να ξεπεράσουμε τη διαίρεση μέσα στη χώρα και να ενωθούν τα Ιδρύματα της Λιβύης».

Με τη σειρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος θεώρησε στη συνέντευξη τύπου ότι η διάσκεψη του Βερολίνου θα αποτελέσει σημαντική ευκαιρία για τα λιβυκά μέρη να διευθετήσουν την κρίση τους, σημειώνοντας ότι η Γερμανία δεν προτίθεται να παρέμβει στη Λιβύη, αλλά η κρίση πρέπει να επιλυθεί.

Η Μέρκελ αποκάλυψε ότι υπάρχει συμφωνία με τη ρωσική πλευρά να διεξαχθεί η διάσκεψη του Βερολίνου το συντομότερο δυνατό, σημειώνοντας ότι το πιο σημαντικό θέμα στο θέμα αυτό είναι ότι οι Λίβυοι είναι πραγματικά έτοιμοι να μιλήσουν.

 Αφού λοιπόν η μεταφορά ισλαμιστών είναι ένα πολύ επικίνδυνο ζήτημα, γιατί ο Ρώσος πρόεδρος δεν σταματά το φίλο του, Ταγίπ Ερντογάν; Να ένα καλό ερώτημα, για να απαντηθεί. Και για ποιο ολοκληρωτικό πόλεμο μας; Της μιας λωρίδας γης με αυτόν που ελέγχει σχεδόν όλη τη χώρα;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail