Αντάρτικο πόλης από τους Κούρδους στην Τουρκία: Εκτελούν αστυνομικούς, πράκτορες και πυρπολούν οχήματα

Freepen.gr - Η Ομάδα Εκδίκησης των Μαρτύρων του Xemgân Roj έχει αναλάβει την ευθύνη για μια αστική αντάρτικη δράση εναντίον της τουρκικής αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση, οι Κούρδοι της ομάδας μπήκαν στην περιοχή ενός συγκροτήματος κατοικιών που στεγάζουν αστυνομικούς στην περιοχή Küçükçekmece την Παρασκευή το βράδυ και έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον πέντε οχήματα των αστυνομικών δυνάμεων, αναφέρει το πρακτορείο ANF

Στη δήλωσή της, η ομάδα υποσχέθηκε περαιτέρω ενέργειες εναντίον της "αστυνομίας κατοχής", της οποίας τα χέρια καλύπτονται με το "αίμα των Κούρδων". "Θα εκδικηθούμε παντού στους δολοφόνους του κουρδικού λαού", ανέφερε η ομάδα.

Πριν από μία εβδομάδα, η αστική αντάρτικη ομάδα των Μαρτύρων του Sorxwin Roboski  είχε αναλάβει την ευθύνη για μια θανατηφόρα επίθεση εναντίον αστυνομικών στην επαρχία Osmaniye. Τρεις αστυνομικοί πέθαναν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σε επιχείρηση σαμποτάζ.

Πριν από αυτό, η ομάδα Soro στην Κωνσταντινούπολη στόχευσε δύο πράκτορες της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας MIT με αυτοσχέδια εκρηκτικά και τραυμάτισε αμφότερους σοβαρά προκαλώντας παράλληλα ζημιές στα οχήματά τους.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail