Περήφανο ΟΧΙ της Τυνησίας στη Γερμανία για το Βερολίνο: Αργήσατε να μας προσκαλέσετε

Freepen.gr - Η Τυνησία απέρριψε την πρόσκληση της τελευταίας στιγμής για συμμετοχή της στη διάσκεψη του Βερολίνου που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της και την εκτίμησή της για την πρόσκληση που έστειλε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον πρόεδρο Kais Saied, αναφέρει το πρακτορείο Tunis Afrique Presse.

"Η Τυνησία δεν είναι σε θέση να συμμετάσχει στη διάσκεψη αυτή λόγω της καθυστέρησης της πρόσκλησης και λόγω της μη συμμετοχής της στις προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις για τη διάσκεψη που ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο", σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του το Σάββατο.

Τονίζεται επίσης ότι η Τυνησία επιμένει πως πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των χωρών που υποστηρίζουν οποιεσδήποτε διεθνείς προσπάθειες, λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα του λαού της Λιβύης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε τη δέσμευση της Τυνησίας να διαδραματίσει αποτελεσματικό ρόλο ως δύναμη πρότασης, παράλληλα με άλλες χώρες που εργάζονται για την ειρήνη και την ασφάλεια, στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας.

"Η απόφαση της Τυνησίας να μην ανταποκριθεί ευνοϊκά στην πρόσκληση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (...) δεν θα εμποδίσει τη συνέχιση των συνεχών προσπαθειών της για την εδραίωση της ειρήνης και την προσέγγιση των διαφόρων λιβυκών πλευρών» σημειώνει η ανακοίνωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail