Αν τουρκέψουν τα νερά στο Καστελλόριζο κ. Μπακογιάννη

Η ΑΟΖ του Καστελόριζου είναι κομβικής σημασίας όχι μόνο για οικονομικούς λόγους. Το Καστελλόριζο είναι το σύνορο με τις Κυπριακές θάλασσες. Ο ελληνισμός στην θάλασσα δηλαδή έχει μία συνέχεια, το ελληνικό ελλαδικό στοιχείο ενώνεται σε μία συνέχεια με το κυπριακό. Αν οι Τούρκοι τουρκέψουν τα νερά εκεί, όπως έκαναν με το σύμφωνο με την Λιβύη η συνέχεια αυτή παύει και ο ελληνισμός σπάει στα δύο.

Ελένη Παπαδοπούλου

Ελληνική και Κυπριακή θάλασσα θα χωρίζονται από μία λωρίδα που θα ελέγχουν Τούρκοι. Δε θα ενώνονται πια, δε θα αποτελούν συνέχεια, αλλά η κάθε μία θα συνορεύει με Τούρκους μπάστακες στην περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό λοιπόν το στοιχείο το αγνοεί η μανδάμ Ντόρα και μιλάει για προσφυγή στη Χάγη, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό θα σημάνει απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων και ακύρωση της συνθήκης της Λωζάννης. Κατά την μανδάμ με την προσφυγή μπορεί να χάσουμε την ΑΟΖ του Καστελλόριζου, αλλά να κερδίσουμε την ΑΟΖ της Ρόδου ή της Λέρου. Δίχως όμως ακόμη κι αυτό να είναι σίγουρο. Και το λέει έτσι απλά.

Αυτή η κυρία είναι βουλευτής. Λυπάμαι, αλλά δεν έχουμε να κάνουμε με πατριώτες. Αυτή πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να παραιτηθεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail