Όταν διοριστεί το παιδί σας δάσκαλος στην Κάρπαθο με 600 ευρώ μισθό και 500 ενοίκιο, θα προτιμήσει την καφετέρια

analogicus / pixabay
Κολεγιές με κολέγια - Η απαξίωση του δημόσιου τομέα έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια, και είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι για αυτό, κυβερνήσεις και πολίτες. Εκεί έβγαλαν τα κομματικά τους απωθημένα ψηφοφόροι και πολιτικάντηδες με τα αμοιβαία αλισβερίσια. Όμως ο κατήφορος συνεχίζεται και οι όποιες προσπάθειες έγιναν από κάποιες κυβερνήσεις για να μπει μία τάξη, έρχονται οι επόμενοι για να τις γκρεμίσουν για να βολέψουν ημετέρους.

Και ας πούμε δυο λόγια για τα ανώτατα και ανώτερα πνευματικά ιδρύματα. Η προηγούμενη κυβέρνηση ξαφνικά έκανε όλα τα ΤΕΙ, Πανεπιστήμια! Από ταγματάρχης, στρατηγός με τη μία ο άλλος! Όλοι το ίδιο, καμία διαφορά από αυτόν που προσπάθησε πιο πολύ, που διάβασε και πέρασε στο πανεπιστήμιο. Θα μου πεις όλοι στην ίδια καφετέρια.. θα δουλέψουν, ας έχουν ισότιμο πτυχίο... Τέλος πάντων...

Και έρχεται ετούτη η κυβέρνηση, να εξισώσει τα κολέγια με τα πανεπιστήμια και να τους δώσει τη δυνατότητα να διορίζονται στο Δημόσιο! Γιατί; Απλά γιατί επενδυτές δε βλέπουμε από πουθενά. Ας ανοίξουν κάμποσα ακόμα παραρτήματα τα κολέγια, να πουληθούν μερικά χωράφια ακόμα, να αποκτηθούν κάμποσα πτυχία... Βέβαια εδώ που φτάσαμε, οι αντιδράσεις είναι λίγες, και ξέρετε γιατί; Η απογοήτευση του τελικού αποτελέσματος…Όταν θα διοριστεί μετά από τόσους κόπους και μόχθους το παιδί σας, να πάει να γίνει ένας δάσκαλος στην Κάρπαθο, με 600 ευρώ μισθό, και θα του ζητάνε 500 ευρώ για ενοίκιο, είναι πολύ πιθανό να προτιμήσει να μην πάει και να μείνει στην καφετέρια, όπου ίσως θα βγάζει περισσότερα... 

Οπότε τι πανεπιστήμιο, τι κολέγιο, η φτώχεια ίδια… Όμως υπάρχει μία διαφορά σοβαρή! Αλλο είναι το πτυχίο του Έλληνα γιατρού, για αυτό και τον προσλαμβάνουν άμεσα στη Γερμανία, άλλο είναι το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και άλλο η Νομική Αθηνών! Όσο μπορούμε πρέπει να αντιδράσουμε, δεν μπορούμε να απαξιώνουμε τα πάντα, για να ξεχρεώσουμε κάποιους δικούς μας που στήσανε μαγαζάκια, και θέλουν πολιτική υποστήριξη! Αν θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή τη χώρα, πρέπει να κρατήσουμε ψηλά την παιδεία της! Τέλος.


Θόδωρος Γαλανόπουλος
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.