Τρολάρισμα στον ΥΕΝ για την ατάκα «5 Έλληνες ναυτικοί απήχθησαν παρανόμως…». Υπάρχει και νόμιμη απαγωγή;

Για 3η φορά μέσα σε λίγες ημέρες, Έλληνες ναυτικοί βρίσκονται υπό ομηρεία.

Αυτή την φορά, η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στο υπό Ελληνικής σημαίας Δ/Ξ πλοίο «HAPPY LADY», το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο στο Καμερούν. Οι πειρατές απήγαγαν 8 ναυτικούς (μεταξύ των οποίων 5 Έλληνες) και τραυμάτισαν έναν ακόμα.

Τις ώρες αυτές, η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας και στις οικογένειές τους.

Θα πρέπει, όμως, ως πολιτεία να δούμε πλέον πιο σοβαρά, τη “μάστιγα” της πειρατείας. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020, ζωές ναυτικών να βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο, περιουσίες και κόποι μιας ζωής να χάνονται, σπίτια να κλείνουν.

Ως πολιτεία και πάντοτε σε συνεννόηση με τον IMO (Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας), θα πρέπει να σχεδιάσουμε τους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του θλιβερού φαινομένου.

Ακούσαμε τον υπουργό Ναυτιλίας, σε πρωινή εκπομπή να δηλώνει ότι «5 Έλληνες ναυτικοί απήχθησαν παρανόμως…»

Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει και νόμιμη απαγωγή…

Παρόλα αυτά εμείς παρακολουθούμε το θέμα, ευελπιστώντας ότι οι χειρισμοί του Υπουργού Ναυτιλίας, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών, θα αποδώσουν καρπούς και ότι πολύ σύντομα οι Έλληνες ναυτικοί θα απελευθερωθούν και θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Δημήτρης Ι. Διαμαντίδης
Τομεάρχης Ναυτιλίας
Κίνημα Αλλαγής
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail