Τούρκος σεισμολόγος στον ΑΝΤ1: έξαρση που θα φέρει μεγάλους σεισμούς σε Τουρκία και Ελλάδα

Freepen.gr - Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νικόλα Βαφειάδη, ο σεισμολόγος Εβγκέν Αχμέτ Σερτσάν εκτιμά ότι η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί με αυξημένη ένταση ενώ προειδοποιεί πως τους επόμενους μήνες ο Εγκέλαδος θα χτυπήσει τις δύο γειτονικές χώρες.

"Καθώς η γεωτεκτονική πίεση είναι πολύ υψηλή στην Τουρκία περιμένω κι άλλους σεισμούς στην Τουρκία, επίσης και στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια μέσα στους επόμενους μήνες" δήλωσε ο Σερτσάν.

Οι φόβοι των σεισμολόγων επικεντρώνονται κυρίως στο μεγάλο ρήγμα της βόρειας Ανατολίας. 
«Έχουμε βασικά τέσσερις σεισμικές περιοχές στην Τουρκία. Η πρώτη είναι το ρήγμα της Β. Ανατολίας που ξεκινά από την Τουρκία και μετά διασχίζει το βόρειο Αιγαίο και μπαίνει μέσα στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι το πρώτο και το πιο άγριο. Και το δεύτερο είναι στην περιοχή του Αιγαίου» δηλώνει ο Σερτσάν.

Ο Εβγκέν Αχμέτ Σερτσάν τονίζει ότι η βύθιση της αφρικανικής πλάκας από τα 3-4 εκατοστά τον χρόνο, έχει επιταχυνθεί την τελευταία επταετία στα 5, αυξάνοντας τις γεωτεκτονικές πιέσεις στο ελληνικό τόξο και επομένως και την πιθανότητα μεσαίων και μεγάλων σεισμών.

Τέλος η τουρκάλα σεισμολόγος, Εμπρού Μποζντάγ προειδοποιεί για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε το βίντεο:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail