Ανακήρυξη ΑΟΖ, επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια και ισχύς αποτροπής: Πότε; Χθες!

Ο δημοσιογράφος και αναλυτής Νίκος Ιγγλέσης, μιλώντας στον 98.4, σημείωσε με νόημα ότι μετά την διάσκεψη στο Βερολίνο, ο Ερντογάν αφενός κέρδισε χρόνο για τον ελεγχόμενο Σάρατζ στην Λιβύη, αφετέρου το παράλογο μνημόνιο για τις μεταξύ τους θαλάσσιες ζώνες σε βάρος της Ελλάδας, υφίσταται και κυρίως θα χρησιμοποιηθεί ως «άρμα» από την Τουρκία για την γενικότερη επιθετική της στάση έναντι Ελλάδας και Κύπρου. Το παράδοξο για τον Νίκο Ιγγλέση, είναι πως η Ελλάδα έχει αφήσει την Κύπρο στη τύχη της, την ώρα που η Τουρκία κονιορτοποιεί κάθε κυριαρχικό δικαίωμα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Κατά τον Νίκο Ιγγλέση, το μείζον θέμα δεν είναι όμως η αναθεωρητική Τουρκία, αλλά η καλλιέργεια φοβικών συνδρόμων και η «αποθέωση» της Χάγης στο εσωτερικό της Ελλάδας, ενώ είναι προφανές ότι στη Χάγη η Τουρκία δεν πάει κι αν συμβεί αυτό τότε πολύ απλά θα σημαίνει ότι έχουμε αποφασίσει να εκχωρήσουμε κυριαρχία και κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ανακήρυξη ΑΟΖ, επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια και ισχύς αποτροπής, είναι για τον ίδιο οι κινήσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα γιατί επίκληση στο Διεθνές Δίκαιο χωρίς υποστήριξη του με ισχύ δεν έχει καμία βάση.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.