Όχι άλλες κυρώσεις ρε παιδιά! Πάνω από 1 δις ευρώ δίνει η EBRD το 2020 στους Τουρκικούς Σιδηροδρόμους

Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) αναμένεται να αυξήσει τις επενδύσεις της στην Τουρκία περισσότερο από 1 δισ. ευρώ την τρέχουσα χρονιά, με τους σιδηροδρόμους να επιταχύνουν τη χρηματοδότησή τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ειδήσεων EurActiv.

Η  EBRD αναμένει ότι η τουρκική οικονομία θα αυξηθεί κατά περισσότερο από 2 τοις εκατό το 2020, σηματοδοτώντας μια ανάκαμψη από το 2019, που την είδε να συρρικνώνεται κατά περίπου 0,2%. Οι διογκωμένες προοπτικές οδήγησαν την τράπεζα να ανακοινώσει ότι θα αυξήσει τις επενδύσεις της φέτος.

Ο Arvid Tuerkner, διευθύνων σύμβουλος της  EBRD για την Τουρκία, επιβεβαίωσε την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη ότι η χρηματοδότηση άγγιξε το 1 δισ. ευρώ το 2019 και θα αυξηθεί το 2020. "Καθώς οι επενδυτές θα αναζητήσουν χρηματοδότηση, θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερα επενδυτικά σχέδια που ενισχύουν την οικονομία, για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων".

"Η συντριπτική πλειοψηφία των επενδύσεών μας βρισκόταν στον ιδιωτικό τομέα και το ήμισυ αφορά την υποστήριξη της ατζέντας αειφορίας της Τουρκίας", δήλωσε ο Tuerkner, προσθέτοντας ότι τα έργα θα αποσκοπούν στην ενεργειακή απόδοση, στην ανανεώσιμη ενέργεια και στην ελευθέρωση του σιδηροδρομικού τομέα.

Όπως αναφέρει το turkishminute.com ένα από τα κύρια ενδιαφέροντα της EBRD είναι η γραμμή υψηλής ταχύτητας Halkalı-Kapıkule, η οποία θα συνδέει τη δυτική όχθη του Βοσπόρου με τα βουλγαρικά σύνορα. Η κατασκευή ξεκίνησε το έργο τον Οκτώβριο του 2019 και αναμένεται να κοστίσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ με διάρκεια εργασιών τα τέσσερα χρόνια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail