Έρχονται οι κορεατικές φρεγάτες FFX Batch III Ulsan


Freepen.gr - Η επιτροπή προώθησης έργων άμυνας [DAPA] της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε στις 4 Δεκεμβρίου ότι θα προχωρήσει με το συμβόλαιο σχεδιασμού και κατασκευής της πρώτης φρεγάτας καθοδηγούμενου πυραύλου FFX Batch III κλάσης Ulsan το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Το 2015, η Νότια Κορέα ξεκίνησε ένα έργο για την κατασκευή μιας νέας κατηγορίας πλοίων με βελτιωμένη ανιχνευτική ικανότητα και δυνατότητα επιβίωσης για να αντικαταστήσει το γηράσκοντα στόλο και τα περιπολικά πλοία. Σύμφωνα με τον οργανισμό προμήθειας όπλων της χώρας, το εκτιμώμενο κόστος για το σχεδιασμό και την κατασκευή του πλοίου θα κοστίσει περίπου 377 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Αυτή η αρχική φάση του προγράμματος FFX Batch III θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2024. Συνολικά έξι πλοία θα ναυπηγηθούν για το Ναυτικό της Δημοκρατίας της Κορέας (RoKN), σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αναφέρει το navalnews.com.

Τον Δεκέμβριο του 2016, η Hyundai Heavy Industries εξασφάλισε σύμβαση ύψους 14 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από την DAPA για την έναρξη προκαταρκτικών εργασιών σχεδιασμού και ανάπτυξης για τα μελλοντικά σκάφη της κατηγορίας Ulsan.

Η φρεγάτα FFX Batch III με εκτόπισμα 3.000 τόνων, θα διαθέτει ένα αναβαθμισμένο ολοκληρωμένο σύστημα ραντάρ. Το σύστημα πλοήγησης θα αποτελείται από ένα σύστημα διαχείρισης μάχης, ένα πολυλειτουργικό ραντάρ συστοιχίας φάσεων, ένα IRST (Υπέρυθρος ερευνητής και ιχνηλάτης), ένα σύστημα ηλεκτροοπτικής στόχευσης (EOTS) και ένα ενσωματωμένο ιστό αισθητήρα. Μία από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα σκάφη κατηγορίας FFX-I Incheon και FFX-II Daegu θα είναι ένα μεγαλύτερο πακέτο κάθετων εκτοξευτών βλημάτων.

Το πλοίο επίσης θα μπορεί να μετάσχει σε αμυντικές αποστολές αντι-βαλλιστικών βλημάτων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail