Ο Τραμπ υπέγραψε: Τέλος τα F-35 για την Τουρκία και άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Freepen.gr - Το νομοσχέδιο για την άμυνα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ήταν γεμάτο με πρόσθετα μέτρα που αφορούσαν την Τουρκία, τα οποία περιλαμβάνουν απαγόρευση μεταφοράς στην Τουρκία των μαχητικών F-35 ή των τμημάτων τους, λόγω της αγοράς του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.

Επιπλέον θα παρασχεθούν στο Πεντάγωνο 440 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά των αεροσκαφών F-35 που αγόρασε αρχικά η Τουρκία. Εκτός όμως τούτου το αμυντικό νομοσχέδιο προκρίνει την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων των ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία υπό τον όρο ότι η Λευκωσία θα συνεργαστεί με τις αρχές των ΗΠΑ για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για να εμποδίσει τα ρωσικά πολεμικά πλοία να χρησιμοποιούν το νησί για συντήρηση και ανεφοδιασμό.

Επίσης το νομοσχέδιο επιβάλλει κυρώσεις στα πλοία που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των αγωγών Turkstream και Nord Stream 2.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail