Ξαφνική κρίση στις σχέσεις με Μόσχα - Λαβρόφ: Η Ελληνική Δικαιοσύνη έλαβε δόλια απόφαση για τον Βίννικ

Freepen.gr - Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την έκδοση στις ΗΠΑ του Ρώσου πολίτη, Αλεξάντρ Βίννικ, γνωστού και ως «Mr Bitcoin» που κρατείται επί 29 μήνες προκαλεί κρίση στις σχέσεις Αθήνας - Μόσχας καθώς ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ προέβη σε μια αρκετά σκληρή δήλωση που ανήρτησε η πρεσβεία της Αθήνας: 

"Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, η ελληνική δικαιοσύνη έλαβε μια αρκετά δόλια απόφαση, επειδή υπήρχαν τρία αιτήματα έκδοσης: γαλλικό, αμερικανικό και ρωσικό. Αντίθετα με αυτά που συζητήσαμε εδώ με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος υποσχέθηκε να εξεταστούν εκ νέου προσεκτικά τα επιχειρήματά μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικαιροποιήθηκαν για να αντικατοπτρίσουν αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία, ελήφθη, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, η απόφαση που λέει ότι το δικαστήριο σύστησε την έκδοση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης συμφώνησε με αυτό, πρώτα στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και μετά στη Ρωσία.

Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη προσέγγιση των Ελλήνων συναδέλφων μας, οι οποίοι υποσχέθηκαν να μπουν στην ουσία των επιπρόσθετων, υπογραμμίζω, στοιχείων που τους δώσαμε. Είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και επιμένουμε να γίνουν επιπλέον ενέργειες για να εξεταστεί το αίτημά μας".



Νεώτερη Ενημέρωση: Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ΜΜΕ μετά τις εξελίξεις ανεστάλη προσωρινά η έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία, μετά την προσωρινή διαταγή που έδωσε η πρόεδρος του Δ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail