Μπακογιάννη: «Τι θέλουν, να βγάλουμε τον στόλο και να πυροβολούμε;»

Freepen.gr - Μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή «Αντιθέσεις» η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, αδερφή του πρωθυπουργού και μητέρα του δημάρχου Αθηναίων τάχθηκε υπέρ της προσφυγής με την Τουρκία στο δικαστήριο της Χάγης για την υφαλοκρηπίδα: «Πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία, στο συνυποσχετικό και πιστεύω πως πρέπει να πάμε, γιατί στην εξωτερική πολιτική, το κάθε πέρσι και καλύτερα είναι μια πραγματικότητα».

Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου και συμπλήρωσε:

«Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας. Κανείς δεν πρόκειται να πολεμήσει για μας και να σκοτωθεί. Διπλωματικά όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Και ο μεγάλος πόλεμος είναι η επιτυχία να μην κανείς πόλεμο. Οσοι λένε ότι είμαστε μόνοι μας διπλωματικά και επικρίνουν την ευρωπαϊκή ένωση, να μας πουν την άλλη πρόταση. Τι θέλουν, να βγάλουμε τον στόλο και να πυροβολούμε; Θα είναι καλό όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι αναλυτές να βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουν για εξωτερική πολιτική. Περιμένω να υπάρχει μια αίσθηση ευθύνης».

Θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει στην κ. Μπακογιάννη ότι από την έξοδο μονάδων του στόλου στα πλαίσια της αποφασιστικής βούλησης και άσκησης κυριαρχίας μέχρι το "να πυροβολούμε" υπάρχει μεγάλη απόσταση. Το απέδειξε πέρυσι η Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ [φωτο] εμποδίζοντας με επιτυχία το ερευνητικό ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ προστατεύοντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail