Αιφνιδιαστικά στην Τυνησία ο Ερντογάν: Προσφέρει χρήματα και ζητά τα αεροδρόμια για να στείλει αεροσκάφη και όπλα

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε την Τετάρτη στην Τύνιδα για να συναντηθεί με τον Τυνήσιο ομόλογό του Κάις Σάιντ. Μαζί με τον Ερντογάν βρίσκονται επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, επικεφαλής του τουρκικού εθνικού οργανισμού πληροφοριών Hakan Fidan, ο διευθυντής επικοινωνιών Fahrettin Altun και ο εκπρόσωπός του, Ibrahim Kalin.

Φαίνεται πως ο Ταγίπ Ερντογάν αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους στα νεο-οθωμανικά του όνειρα καθώς οι χώρες της περιοχής της Μεσογείου, ήτοι Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Αίγυπτος και Ισραήλ τοποθετούνται απέναντί του.

Όπως μεταδίδει το Address Libya ο Ερντογάν ζήτησε από την Τύνιδα να στηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης επιτρέποντας στην Τουρκία να στείλει όπλα στην GNA μέσω Τυνησίας αλλά και να σταθμεύσουν τουρκικά αεροπλάνα σε αεροδρόμια της χώρας. Σε ανταλλάγμα σημειώνεται ότι προσφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail