Η Τουρκία ανεβάζει τα ρίσκα κι είναι έτοιμη να παίξει το χαρτί του Ιντσιρλίκ

Freepen.gr - Η Τουρκία ενδέχεται να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάληψης δράσης εναντίον των βάσεων των ΗΠΑ στη χώρα, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρήσουν σε απειλητικές κυρώσεις για την απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει ρωσικούς πυραύλους αεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνει η hurriyet.com.tr.

"Δεν υπάρχει καμία νομική ή πολιτική σχέση μεταξύ F-35 και S-400", δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο κανάλι ειδήσεων A Haber.

Ο υπουργός είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αντιταχθεί σε όλες τις προτάσεις της Τουρκίας για την επίλυση των ζητημάτων και ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατασκευάστηκαν στη Ρωσία, αν δεν τους επιτραπεί να αγοράσουν τα F-35.

"Μπορεί να είναι το İncirlik, μπορεί να είναι το Kürecik", δήλωσε στη Sabah ο Τσαβούσογλου όταν ρωτήθηκε ποια μέτρα θα μπορούσε να πάρει η Τουρκία για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες αμερικανικές κυρώσεις, αναφέροντας αντίστοιχα μια αμερικανική αεροπορική βάση στη νότια επαρχία των Αδάνων και μια βάση στην κεντρική επαρχία Μαλάτια που φιλοξενεί τα συστήματα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης του ΝΑΤΟ κατά των επιθέσεων βαλλιστικών πυραύλων.

"Αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι μόνο η απόφαση του Κογκρέσου, αλλά η απόφαση της διοίκησης", ανέφερε ο Τσαβούσογλου εννοώντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος μέχρι στιγμής απέφυγε την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. "Θα αποφασίσουμε μετά την αξιολόγηση του χειρότερου σεναρίου", δήλωσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail