Δέουσα απάντηση κατά της Τουρκίας ζητά η Φώφη αν καταπατήσει στην πράξη τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Freepen.gr - Χτύπημα κατά της Τουρκίας ζητά η Φώφη Γεννηματά αν καταπατήσει στην πράξη τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αναφέροντας χαρακτηριστικά στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο:

Θέλουμε ειρήνη, σταθερότητα, καλή γειτονία. Είμαστε οι πρώτοι που επιζητούμε διάλογο. Διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις. Η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, η προάσπιση των συνόρων μας και της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι ζωτικά για μας θέματα. Αποτελούν κόκκινες γραμμές.

Παραχωρήσαμε στις Πρέσπες, δώσαμε στον κ. Ερντογάν τα κλειδιά του προσφυγικού, παραχωρήσαμε τον δημόσιο πλούτο στο υπερταμείο της υποτέλειας. Ως εδώ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι τα δικαιώματά μας.

Ασχέτως των προθέσεων και των δυνατοτήτων των τρίτων. Αν τολμήσει η Τουρκία να καταπατήσει στην πράξη τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πρέπει να πάρει την δέουσα απάντηση.

Και βέβαια να ξεκαθαρισθεί ότι αν υπάρξει επιθετική ενέργεια εις βάρος μας από την πλευρά της Τουρκίας θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής (άρθρο 42 παρ 7) που προβλέπει η Συνθήκη της Λισσαβόνας.

Ενώ κατά τη δευτερολογία της τόνισε μεταξύ άλλων:

Γιατί δεν αρκεί στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής η ψυχραιμία, απαιτείται και αποφασιστικότητα.

Έχει μεγάλη σημασία κύριε Πρωθυπουργέ όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για τους εταίρους μας στην Ευρώπη, τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να ξέρουν ότι η Κυβέρνησή σας είναι αποφασισμένη έμπρακτα να σταματήσει τον κ. Ερντογάν εάν αυτός έμπρακτα αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Αναφερθήκατε πριν μιλώντας για τις κινήσεις του κ. Ερντογάν και είπατε ότι μετά τις παράνομες ενέργειες στην Κύπρο τώρα απλώνεται και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου. Δεν απλώνεται απλά σε άλλες περιοχές της Μεσογείου. Αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όσον αφορά την Κρήτη και άλλα δικά μας νησιά.

Το θέμα, λοιπόν, έχει ξεπεράσει τις προκλήσεις σε επίπεδο ρητορικής και έχουμε συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες που δεν πρέπει να οδηγήσουν σε τετελεσμένα.

Και για να μην οδηγήσουν σε τετελεσμένα χρειάζεται η ελληνική πλευρά να δώσει ένα μήνυμα διεθνώς ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη και έχει κόκκινες γραμμές.

Ερωτώ λοιπόν, ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση σας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail