Το Λιμενικό έπιασε στην Κρήτη πλοίο από την Τουρκία ύποπτο για μεταφορά όπλων στην Τρίπολη

Freepen.gr - Ο γνωστός από το AegeanHawk, δημοσιεύει μαζί με τα σχετικά στοιχεία από marinetraffic το τζενεραλάδικο MSB1 σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνων που είχε αποπλεύσει από το Ισκεντερούν της Τουρκίας με προορισμό τη Μιζουράτα της Λιβύης, λιμάνι που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Τρίπολης. Με βάση το AIS το πλοίο πιάστηκε στην Κρήτη και βρίσκεται στον κόλπο της Σούδας. Το πλοίο θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον, σχολιάζει με νόημα ο AegeanHawk.

Μολονότι δεν έχει εκδοθεί κάποια ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα, ο Ιρανός συγγραφέας και αμυντικός αναλυτής, Babak Taghvaee, έγραψε στο Twitter ότι η ελληνική Ακτοφυλακή κάνει έρευνες στο πλοίο στη βάση της Σούδας καθώς θεωρείται ύποπτο για μεταφορά όπλων για λογαριασμό της GNA.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η στρατηγική σημασία της γεωγραφικής θέσης της Κρήτης όπου μπορεί κανείς να ελέγχει σχεδόν τα πάντα.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail