Δε χωρά στη Μεσόγειο ο Ερντογάν και ζητά να έχει λόγο για το μέλλον της Ανταρκτικής

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε στην τελετή απονομής των βραβείων του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TÜBİTAK) και της Τουρκικής Ακαδημίας Επιστημών (TÜBA) που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Beştepe στην Άγκυρα.

Μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων δήλωσε: "Έχουμε φτάσει στην επιτυχία μας στην αμυντική βιομηχανία σε αστικές περιοχές. Δε θα είμαστε πλέον μια απλή αγορά νέων τεχνολογιών. Είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε μια χώρα που θα παράγει νέες τεχνολογίες και θα τις εξάγει σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ωστόσο όπως σημειώνει η hurriyetdailynews, υπενθυμίζοντας ότι σε ένα επιστημονικό κέντρο που δημιουργήθηκε στην Ανταρκτική, όπου επίσης "κυματίζει η σημαία της Τουρκίας", ο Ερντογάν δήλωσε: "Ο απώτερος στόχος μας δεν είναι να είμαστε χώρα παρατηρητής στο πλαίσιο των συμφωνιών της Ανταρκτικής, αλλά να γίνουμε μία από τις χώρες που έχουν λόγο για το μέλλον της ηπείρου".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail