Κουρδική «σφήνα» από Πούτιν κατά της Αγκυρας

«Ο κουρδικός λαός είναι φίλος με την Ρωσία και η Ρώσοι προστατεύουν τους Κούρδους της Συρίας». Με αυτές τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαδικμήρ Πούτιν, όπως τις παρουσιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, προκαλείται μια σημαντική ρωγμή στις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας, καθώς η Άγκυρα θεώρει τους Κούρδους της Συρίας τρομοκράτες που συνεργάζονται με το ΡΚΚ της Τουρκίας.

Από: nikosxeiladakis.gr - Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ευρισκόμενος στον ρωσικό Καύκασο ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στο ζήτημα των Κούρδων της Συρίας, τόνισε σε ρωσικό κανάλι πως οι Κούρδοι αντιμετωπίζουν τις ρωσικές δυνάμεις στην Συρία σαν απελευθερωτές, γεγονός που δείχνει τα άκρως φιλικά αισθήματα του κουρδικού λαού έναντι των Ρώσων.



Όπως ήταν επόμενο οι δηλώσεις αυτές έχουν θορυβήσει την Άγκυρα που έχει εγκλωβιστεί από τους Ρώσους σε μια στενή λωρίδα στην Συρία, μη έχοντας την δυνατότητα να προχωρήσει στις επιχειρήσεις της κατά των Κούρδων που τώρα βρίσκονται υπό την ρωσική ασπίδα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail