Έσπερ: Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε αυτόνομο κουρδικό κράτος στη Συρία

Reuters / Christian Mang
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ δεν υποσχέθηκαν ποτέ στους Κούρδους της Συρίας ότι θα τους βοηθήσουν να οικοδομήσουν ένα αυτόνομο κράτος, υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας Mark Esper επέμεινε, παρά τα όσα συνέβησαν τα χρόνια που υπονοούσαν το αντίθετο, αναφέρει το RT.

"Πουθενά, σε καμία χρονική στιγμή δεν είπαμε στους Κούρδους, θα σας βοηθήσουμε στην ίδρυση ενός αυτόνομου κουρδικού κράτους στη Συρία, ούτε θα αγωνιζόμασταν εναντίον της μακρόχρονης συμμάχου Τουρκίας για λογαριασμό σας", δήλωσε ο Esper στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

"Εμείς τηρούμε τις υποχρεώσεις μας και η υποχρέωσή μας, η συμφωνία μας, η κατανόησή μας με τους Κούρδους ήταν αυτή: ότι θα συνεργαστούμε για να πολεμήσουμε στη Συρία και να νικήσουμε το ISIS", εξήγησε, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος. Αλλά τώρα που το ISIS έχει κηρυχθεί νεκρό σχεδόν όσες φορές είναι κι ο χαλίφης ηγέτης του, τελείωσε πλέον το παιχνίδι της συνεργασίας ΗΠΑ και Κούρδων;

Τα λόγια του Εσπερ αναμφισβήτητα ήταν σοκ σε όσους περιμένουν να συνεχιστεί η πολιτική Assad-Must-Go της κυβέρνησης Ομπάμα, όπου έγινε κατανοητό ότι οι Κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις θα επιβραβευτούν για το ρόλο τους για την ανατροπή του Σύριου Προέδρου.

Οι Κούρδοι είχαν ένα καλό λόγο να περιμένουν ένα κράτος σε αντάλλαγμα για όσα έκαναν για λογαριασμό των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail