Βουλή της Λιβύης: Θα είμαστε ακόμη μια φορά το νεκροταφείο των αποκιοκρατών

Freepen.gr - Η Βουλή των Αντιπροσώπων (HoR) συγχαίρει τον λαό της Λιβύης με την ευκαιρία της 68ης επετείου της ανεξαρτησίας της Λιβύης. Σε δήλωσή της την Τρίτη, η HoR προειδοποίησε ότι η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και ξένη παρέμβαση.

«Η ανεξαρτησία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τις μεγάλες θυσίες του λαού της Λιβύης, για χάρη της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της Λιβύης και χωρίς αυτά που έχουν κάνει οι γονείς και οι παππούδες τους εδώ και δεκαετίες στον αγώνα κατά των αποικιοκρατών, έτσι ώστε η Λιβύη να έχει την ανεξαρτησία χάρη στους άνδρες που πίστευαν στη χώρα και στην ενότητά της", επεσήμανε η HoR.

"Αυτή η αθάνατη επέτειος περνάει σήμερα σε μια εποχή που η Λιβύη αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις που εκπροσωπούνται στις ξένες φιλοδοξίες για τον πλούτο της", πρόσθεσε.

Ο HoR τόνισε ότι οι απόγονοι των πρώιμων μαχητών που έγραψαν τα έπη της υπερηφάνειας και της τιμής ενόψει των τρομοκρατών και των εξτρεμιστών είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε αποικιακό σχέδιο και να διατηρήσουν την κυριαρχία, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα της Λιβύης.

Στο τέλος της δικής της δήλωσης, η Βουλή των Αντιπροσώπων τόνισε ότι η Λιβύη θα είναι μόνο ένα νεκροταφείο για τους αποικιοκράτες όπως έχει διαδραματίσει καθ 'όλη την ιστορία, δίνοντας ειλικρινή συγχαρητήρια και καλές ευχές στον μεγάλο λαό της Λιβύης και ελπίζοντας ότι η ενότητα της χώρας θα επιτευχθεί με ασφάλεια και σταθερότητα.

Η Λιβύη ανακοίνωσε την ανεξαρτησία της στις 24 Δεκεμβρίου 1951 υπό την εξουσία του βασιλιά Idris Sunussi, ο οποίος αργότερα ανατράπηκε από τον Muammer Gaddafi σε στρατιωτικό πραξικόπημα το 1969.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail