Ορισμένοι ακόμη να αντιληφθούν το βάθος της εμπλοκής της Τουρκίας στα ελληνικά πράγματα

Είμαι βέβαιος, ότι πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα την εμπλοκή της Τουρκίας στα ελληνικά πράγματα και σίγουρα αγνοούν το μέγεθος της επιρροής της. Όσο διακριτικά και αν ασκείται προς το παρόν, είναι πάντα υπόγεια παρούσα και συνδιαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις σε κρίσιμες για την Ελλάδα στιγμές. Δεν είμαστε τόσο πολιτικά κυρίαρχοι όσο νομίζουμε. Μάλλον είμαστε όμηροι της Τουρκικής γεωπολιτικής.


Θυμηθείτε λοιπόν, ότι η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε με 153 ψήφους. Σκεφτείτε, ότι μια απρόσμενη ανεξαρτητοποίηση των τριών μουσουλμάνων βουλευτών, έπειτα από τη διάλυση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα σήμαινε την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε οριακά με μια ισχνή πλειοψηφία ετερόκλητων. Αρκεί να το επιθυμούσε η Τουρκία να δημιουργήσει πολιτικό χάος. Από την άλλη υπερψήφισε την κάκιστη συμφωνία των Πρεσπών με τις τρεις ψήφους της. Ίσως για αυτό και να μην έριξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να προλάβει να κάνει τη ζημιά. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η Τουρκία μπορεί παρασκηνιακά να εκβιάζει, να απειλεί και να αποσπά ανταλλάγματα για την "πολιτική σταθερότητα" της χώρας.

Η Τουρκία, υπό ευνοϊκές για εκείνη συνθήκες, μπορεί να ρίξει ακόμα και μια ελληνική κυβέρνηση, να ακυρώσει ή να υποστηρίξει μια συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών. Οτιδήποτε αρνητικό για την Ελλάδα θα το έβλεπε θετικά.

Σας θυμίζω τα λόγια του Ερντογάν, ώστε να πειστούν οι ολιγόπιστοι.

"Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις βουλευτές στην ελληνική Βουλή, 3+1" είπε ο κ. Ερντογάν αθροίζοντας τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη (Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά, Ροδόπης, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Ξάνθης) με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Ροδόπη Ιλχάν Αχμέτ, οι οποίοι ήταν όλοι παρόντες στην ομιλία του προέδρου της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

"Αυτοί οι τέσσερις βουλευτές πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα στη Βουλή" επέμεινε ο Ταγίπ Ερντογάν. "Πρέπει να παρουσιάσετε τα προβλήματά σας, υπάρχουν κάποια βήματα που χρειάζεται να κάνετε" κατέληξε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Καταληκτικά, η αθρόα λαθρομετανάστευση και η αστόχαστη πολιτογράφηση ανθρώπων, που μοιράζονται ίδιες αξίες και ιδανικά με την Τουρκία, αποτελεί ένα σίγουρο σφαλερό μονοπάτι που στη χειρότερη περίπτωση οδηγεί σε ένα ισλαμικό χαλιφάτο, ή στην καλύτερη περίπτωση σε τουρκικό προτεκτοράτο. Η Τουρκία αποκτά πολλαπλά δικαιώματα εμπλοκής και η απειλή να εμφανιστεί ως προστάτιδα δύναμη των ομοθρήσκων της μουσουλμάνων, είναι βεβαία. Οι άστοχες κινήσεις της εθνικής μας πολιτικής, αντί να περιορίζουν την επιρροή της Τουρκίας, ολοένα τη διευρύνουν. Σε λιγότερο από δύο δεκαετίες ο πολιτικός έλεγχος της βουλής θα έχει χαθεί...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail