Όπλισε ο Βελόπουλος: Κυριάκο γιατί δεν καθορίζεις ΑΟΖ; Έχεις συμφωνήσει συνεκμετάλλευση μέσω Χάγης;

Αναφορικά με τον καθορισμό ΑΟΖ από πλευράς Τουρκίας και της φιλοτουρκικής κυβέρνησης της Λιβύης αλλά και τα αργά αντανακλαστικά της Ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων σε βάρος της της χώρας μας, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής:

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις φαίνεται ξεκάθαρα πως στο κρίσιμο Εθνικό θέμα που είναι ο καθορισμός ΑΟΖ με τις γειτονικές χώρες προς αυτήν, καθυστέρησαν εγκληματικά τουλάχιστον 12 χρόνια για να "ξυπνήσουν" από την αδράνεια και τον πολιτικό "λήθαργο"!

Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στον καθορισμό ΑΟΖ και όχι στην παραπομπή της υπόθεσης στη Χάγη (ζήτημα για το οποίο ίσως να συμφώνησαν Μητσοτάκης - Ερντογάν στην πρόσφατη συνάντηση τους στο Λονδίνο γι' αυτό και ο Έλληνας Πρωθυπουργός αρνείται τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών).

Σε περίπτωση που το θέμα αυτό παραπεμφθεί στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης το πολιτικό "παιχνίδι" θα μοιάζει περισσότερο στημένο, με αποτέλεσμα αυτό να μας οδηγήσει στην "λύση" της συνεκμετάλλευσης και την απεμπόλιση Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων!

Αλλά και στο θέμα της σημερινής επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών στην Λιβύη για να συναντήσει το στρατηγό Χαφτάρ η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής:

Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν έχει σχέδιο και αντιγράφει αυτά που από τον περασμένο Αύγουστο έλεγε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, δηλαδή την ανάγκη η Ελληνική κυβέρνηση να συναντήσει την κυβέρνηση Χαφτάρ! Από τον Αύγουστο τα λέγαμε, το Δεκέμβριο το κάνουν! Είναι μία κυβέρνηση που στην εξωτερική πολιτική έχει υστέρηση και στην αντιγραφή των προτάσεων μας ... καθυστέρηση!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail