Εκεί στην Τουρκία πόσους χάρτες της Μαβί Βατάν θα σχεδιάσουν;

Freepen.gr - Εδώ και λίγες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου ο παρακάτω χάρτης που δημοσίευσε ο ο πρέσβης Çağatay Erciyes, Γενικός Διευθυντής Ναυτιλίας και Αεροπορίας του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Ο χάρτης αυτός έχει τα σημεία της οριοθέτησης που προβλέπει το ένα από τα δύο Μνημόνια που υποτίθεται ότι υπέγραψαν στην Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν και ο αλ Σαράζ της κυβέρνησης της Τρίπολης στη Λιβύη χωρίς το Καστελόριζο.

Λέμε υποτίθεται διότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει απολύτως τίποτε. Ούτε φωτογραφίες, ούτε βίντεο από τις υπογραφές, ούτε φυσικά τα δύο κείμενα των Μνημονίων.



Εδώ είναι ο χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας μπροστά από τον οποίο φωτογραφήθηκε πριν μερικές εβδομάδες ο Ταγίπ Ερντογάν. Προσέξτε λίγο τα νοτιο-ανατολικά της Κρήτης και στις δύο περιπτώσεις. Προφανώς πρόκειται για το κομμάτι των 8.900 km2 το οποίο πιθανότατα το χρησιμοποιούν για το...παζάρι τους με ξένα κόλλυβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail