Σοβαρό σημείο που μαρτυρά προάγγελο σερβιρίσματος συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία

RoAll / pixabay
Των σοβαρών κινήσεων και αποφάσεων προηγούνται συνήθως ανιχνευτικές ή προπαρασκευαστικές ενέργειες. Υπό το πρίσμα αυτό η πρόσφατη τοποθέτηση εκδότη σε τηλεοπτικό πάνελ όσον αφορά τη συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και του θαλασσίου πλούτου με την Τουρκία οφείλει να μας προβληματίσει. 

Του Στρατή Μαζίδη

Φυσικά ο καθένας έχει τις απόψεις του. Άλλωστε σκοπός του παρόντος δεν είναι η καταδίκη απόψεων προσώπων αλλά η ανάδειξη του πως κινούνται τα πράγματα. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ξεκίνησε το δικό του εγχείρημα σχεδόν ταυτόχρονα με την αναρρίχηση Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Σε προεκλογικό συνέδριό της υπήρχαν σημεία διανομής της εφημερίδας του. Ο ίδιος στήριξε και έσπρωξε, έντυπα και ηλεκτρονικά τη Νέα Δημοκρατία, όσο περισσότερο μπορούσε. Στα μέσα του έχουν αρθρογραφήσει υπουργοί. Όταν λοιπόν λέει κάτι, δεν είναι απλά η άποψή του αλλά μάλλον κάτι περισσότερο.

Πχ των εξελίξεων με την παράνομη μετανάστευση και των εκ διαμέτρου αντίθετων αποφάσεων της κυβέρνησης σε σχέση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, είχαν προηγηθεί τουλάχιστον δύο κείμενα στα μέσα αυτά υπέρ του μπολιάσματος.

Τώρα ακούμε και διαβάζουμε για συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους. Πολύ φοβάμαι ότι με τον τρόπο αυτό αρχίζεται να σερβίρεται μια επιδιωκώμενη μελλοντική πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία, που ούτως ή άλλως εμφανίζεται αδιάφορη στα σοβαρά ζητήματα. Η επικοινωνιακή ναυαρχίδα ενός ιδεολογικού χώρου δε μιλά ποτέ στην τύχη.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω κανένα πρόβλημα με την άποψη του οποιουδήποτε για το οτιδήποτε. Υπάρχει όμως ζήτημα όταν κάποιος εκλέγεται υποσχόμενος το Α και την επομένη της εκλογής υλοποιεί το Β.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail