Έρχεται κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Κίνας κι Ιράν στον Ινδικό Ωκεανό

Marshal Ustinov - Vitaly Makarchev/TASS
Freepen.gr - Το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα θα πραγματοποιήσουν κοινές ναυτικές ασκήσεις στον Ινδικό Ωκεανό το διάστημα 22 Δεκεμβρίου 2019 - 20 Ιανουαρίου 2020, δήλωσε το Σάββατο ο διοικητής του ιρανικού ναυτικού, Hossein Khanzadi.

"Οι στόχοι αυτών των ασκήσεων είναι να διασφαλιστεί η συλλογική ασφάλεια και να ενισχυθεί η ασφάλεια στο βόρειο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, όπου συμβαίνουν διάφορα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων πειρατικών επιθέσεων", ανέφερε ο αξιωματούχος του Ιράν σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim.

Οι αντιπροσωπείες από τα τρία έθνη συνέταξαν ένα προκαταρκτικό σχέδιο των ασκήσεων τον Οκτώβριο. Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στις 2 Οκτωβρίου ότι κατά τη διάρκεια των επερχόμενων ασκήσεων, η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν ότι προετοιμάζονται για την εκπαίδευση αντιτρομοκρατικών και αντι-πειρατικών προσπαθειών. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Mohammad Javad Zarif είπε ότι αυτά τα γυμνάσια δεν πρέπει να θεωρούνται ως εκδήλωση εχθρότητας σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail