Ιστορικός επαγγελματικός κλάδος εξοστρακίζεται από το Κέντρο λόγω...Airbnb

damialdetafuentes / pixabay
Για εξοστρακισμό των εργαστηρίων αργυροχρυσοχοΐας από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Αθηνών με την οποία απευθύνεται στα μέλη του.

Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ακινήτων μέσω ηλεκτρονικών πλατφόρμων, όπως για παράδειγμα το Airbnb κάνει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και κυρίως του ιστορικού κέντρου, που είναι η καρδιά της Ελληνικής Αργυροχρυσοχοΐας, είτε να ζητούν από τους αργυροχρυσοχόους, που έχουν υπάρξει σε αυτή την γειτονιά πάνω από 100 χρόνια, υπέρογκα ενοίκια ή και να τους διώχνουν για να τα μετατρέψουν με αλλαγή χρήσης γης σε κατοικίες προς βραχυπρόθεσμη ενοικίαση.

Ο Σύλλογος προτείνει στα μέλη του συλλογή υπογραφών και επίσημο διάβημα του κλάδου στον Δήμο Αθηναίων και την Πολεοδομία βασισμένο στην παράνομη αλλαγή χρήσης γης που γίνεται γοα να περιορίσει σημαντικά αυτή την καταστροφική για τον κλάδο εξέλιξη.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.