Οι εξελίξεις τρέχουν ταχύτατα: Κινήσεις και για 3ο πλοίο γεώτρησης από την Τουρκία

Freepen.gr - Kινήσεις για την απόκτηση και τρίτου πλοίου γεώτρησης είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak μετά τη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη. Το τουρκικό ρεπορτάζ σημειώνει πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι προκαταρκτικές μελέτες για τοπικές γεωτρήσεις.

«Μετά την ιστορική συμφωνία που υπογράφηκε με τη Λιβύη για την Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία προετοιμάζεται να πάρει το τρίτο πλοίο για βαθιές γεωτρήσεις στη Γαλάζια Πατρίδα» αναφέρει το δημοσίευμα και σημειώνει ότι οι σχετικές εκτιμήσεις συνεχίζονται αλλά νορβηγικές εταιρείες βρίσκονται ψηλά στη λίστα για την αγορά. Η Yeni Safak υπενθυμίζει πως τα Fatih και Yavuz [που ναυπηγήθηκαν για ελληνικά συμφέροντα] αγοράστηκαν από νορβηγικές εταιρείες.

Σε μια τέτοια περίπτωση η Τουρκία θα φτάσει να διαθέτει έναν στόλο πέντε συνολικά πλοίων μαζί με τα ερευνητικά  Barbaros και Oruç Reis. Το άρθρο επικαλείται πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σύμφωνα με τις οποίες η απόκτηση ενός τρίτου γεωτρύπανου εξετάζεται.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail