Θύελλα παρασύρει τους φίλους της Τουρκίας: Πάνω από 35 πόλεις & χωριά ελευθερώθηκαν σε 96 ώρες στο Ιντλίμπ

Freepen.gr - Από την περασμένη Πέμπτη, οπότε ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) ξεκίνησε την πολυαναμενόμενη επίθεσή τους στη νοτιοανατολική ύπαιθρο του Idlib με επικεφαλής το 5ο Σώμα και την 25η Διεύθυνση Ειδικών Στρατιωτικών Δυνάμεων [πρώην Τίγρεις], ο Συριακός Αραβικός Στρατός κατάφερε να απελευθερώσει πάνω από 35 πόλεις και χωριά κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών, όντας πλέον σε θέση βολής από την κεντρική πόλη Ma'arat Al-Nu'man .

Παρά την ευρεία αυτή πρόοδο, ωστόσο, η επίθεση έχει αποδειχθεί δαπανηρή για τον Συριακό Αραβικό Στρατό καθώς σκοτώθηκαν 50+ στρατιώτες και άλλα 70 τραυματίστηκαν.

Ο κύριος στόχος αυτής της επίθεσης ήταν η απελευθέρωση του Ma'arat Al-Nu'man. Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικές αναφορές, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την παράδοση της πόλης στον Συριακό Αραβικό Στρατό.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας θα έχει επιτύχει άλλη σημαντική νίκη στη νότια επαρχία του Idlib και μάλιστα σε πολύ γρήγορο χρόνο.


Παράλληλα ο συριακός στρατός έχει περικυκλώσει εντελώς το παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού στην πόλη Sarman. Όπως αναφέρει το Almasdar News μόλις ο στρατός δημιουργεί τα σημεία ελέγχου στην περιοχή, θα αναπτυχθεί η ρωσική στρατονομία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail