Τικ-τακ: το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο 214 έπεσε στο νερό κι ο χρόνος κυλά αντίστροφα

Freepen.gr - Μια ακόμη σοβαρή εξέλιξη σε ένα πεδίο όπου η χώρα μας διατηρεί μεγάλο πλεονέκτημα αλλά πλέον με ορισμένο χρονικό ορίζοντα. Το πρώτο υπό ναυπήγηση τουρκικό υποβρύχιο τύπου 214 κλάσης Πιρί Ρέις, δηλαδή σαν τα δικά μας ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, που ναυπηγείται στα Gölcük Shipyard, έπεσε πλέον στο νερό και οι εργασίες θα συνεχιστούν με το σκάφος να βρίσκεται σε αποβάθρα.

Σε περίπου έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί. Η Τουρκία έχει ναυπηγικό πρόγραμμα έξι υποβρυχίων τύπου 214 ενώ βρίσκεται στα σκαριά και το σχέδιο για το εθνικό υποβρύχιο MILDEN το οποίο θα αποτελεί πρακτικά μια κόπια του 214 περιλαμβάνοντας ακόμη 6 σκάφη.



O Ερντογάν που παρέστη στη σχετική τελετή δήλωσε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προστατεύσει τα συμφέροντά της στη Μεσόγειο. "Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για την καθέλκυση του Piri Reis. Από το 2020, ένα υποβρύχιο θα μπαίνει σε λειτουργία κάθε χρόνο. Μέχρι το 2027, και τα έξι από τα υποβρύχια μας θα είναι στις θάλασσές μας για υπηρεσία "

Κι όλα αυτά όσον αφορά τα υποβρύχια 214 χάρη στη...φίλη και σύμμαχο Γερμανία. Τα ανέπτυξε με την Ελλάδα, τα χρυσοπληρώσαμε για να τα δίνει και στην Αγκυρα.






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail