Όταν η Αγγελοπούλου βλέπει το 1922 "ανθρωπιστική καταστροφή" δίχως θύτες και θύματα

Η κυρία Αγγελοπούλου, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της επιτροπής της, μνημόνευσε την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων Μικρασιατών Ελλήνων ως "ανθρωπιστική καταστροφή", όπως λέμε "ακραία καιρικά φαινόμενα". Προσέξτε ότι η φράση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, δηλαδή αφήνει στην ασάφεια ποιός κατέστρεψε τι. 

Ούτε αναφέρεται στην ταυτότητα του θύτη, ούτε στον τρόπο εξόντωσης των θυμάτων. Θυμίζει το αλήστου μνήμης "χιλιάδες Ελλήνων συνωστίζονταν στο λιμάνι της Σμύρνης". Το πρόβλημα είναι μήπως, ερήμην ασφαλώς της Αγγελοπούλου, με όλη αυτή την προσπάθεια αποδόμησης του Εικοσιένα, επιχειρείται ένα rebranding, δηλαδή ένας κίβδηλος και δόλιος αναπροσδιορισμός της εθνικής μας ταυτότητας. Που θα διευκολύνει την ενσωμάτωση της χώρας μας στο νεο-οθωμανικό σχέδιο του Ερντογάν. 

Πληροφορούμαι βεβαίως ότι ετοιμάζονται εκδηλώσεις για το 2021 από δεκάδες ισχυρούς φορείς, ιδρύματα, μμε κλπ., πολύ σοβαρότερες από τις γελοιότητες που ανακοίνωσε η Γιάννα (κάτι ημερολόγια κλπ.). Η κοινωνία των πολιτών πρέπει να απαξιώσει και να αγνοήσει πλήρως την Επιτροπή Αγγελοπούλου, και να πλαισιώσει τις υγιείς εκδηλώσεις. Αυτές που θα μας θυμίσουν την μόνη αλήθεια, την μόνη ουσία, ότι εδώ, ξεκινώντας από τα λαγκάδια του Μοριά και της Ρούμελης, ένα αρχαίο έθνος συνέτριψε μια αχανή αυτοκρατορία και ξαναβρήκε την Ελευθερία του. 

Προκαλώντας τον θαυμασμό ολόκληρου του κόσμου και ιδρύοντας ελεύθερο ελληνικό κράτος για πρώτη φορά μετά την Άλωση.

Μελέτης Μελετόπουλος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail