Στρατηγική ευκαιρία για την Ελλάδα το Εuropean Patrol Corvette και λύση για το Πολεμικό Ναυτικό

Freepen.gr - Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να αποτελέσει βασικό εταίρο της γαλλο-ιταλικής σύμπραξης για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κορβέττας Περιπολίας εκφράζει σε άρθρο του το meta-defense.fr. Το κείμενο εστιάζει σε δύο βασικά σημεία:

Το πρώτο ότι η Ελλάδα διαθέτει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία μέσω της ναυπήγησης των τορπιλακάτων κλάσης Ρουσέν και το δεύτερο είναι το στρατηγικό αδιέξοδο του Πολεμικού Ναυτικού που διατηρεί ένα μεγάλο αλλά απαρχαιωμένο εν πολλοίς στόλο.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως η Ελλάδα δε διαθέτει μονάδες αεράμυνας περιοχής ενώ αναδεικνύει πως το ισοζύγιο στις ναυτικές δυνάμεις με την Τουρκία θα βαίνει διαρκώς σε βάρος μας τα επόμενα χρόνια σημειώνοντας ότι μετά το 2030 η κατάσταση θα είναι ακόμη δυσκολότερη.

Το ερώτημα είναι αν στην Ελλάδα υπάρχει η αναγκαία αντίληψη και προσέγγιση. Αν κρίνουμε από την έως σήμερα τύχη του σχεδίου του εθνικού πλοίου ΑΛΣ, δεν είμαστε αισιόδοξοι. Ο χρόνος όμως τρέχει γρήγορα σε βάρος μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail