Η Ιαπωνία συνεχίζει να εξοπλίζεται και να επανέρχεται: Το νέο μεγαλύτερο συμβατικό υποβρύχιο Toryu έπεσε στο νερό

Freepen.gr - Τα ναυπηγεία Kawasaki Heavy Industries καθέλκυσαν το 12ο Soyu ντιζελοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Soyu για λογαριασμό του Ιαπωνικού Ναυτικό, αναφέρει το navaltoday.com.

Με το όνομα Toryu (με αριθμό SS 512), το σκάφος είναι το δεύτερο στην κατηγορία που θα εξοπλιστεί με μπαταρίες ιόντων λιθίου οι οποίες αποθηκεύουν πολύ περισσότερη ισχύ από τις μπαταρίες μολύβδου-οξέος που έχουν εγκατασταθεί στα προηγούμενα δέκα υποβρύχια της κατηγορίας Soryu.

Το JS Oryu (SS-511), η πρώτη μονάδα JMSDF με μπαταρίες ιόντων λιθίου, καθελκύστηκε τον Οκτώβριο του 2018 από τη Mitsubishi Heavy Industries (MHI).

Τα υποβρύχια Soyu μήκους 84 μέτρων λέγεται ότι είναι τα μεγαλύτερα συμβατικά σκάφη στον κόσμο ενώ διαθέτουν συστήματα AIP (αναερόβια πρόωση) που τους επιτρέπουν να παραμείνουν πλήρως βυθισμένα για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.

Τα Soyu έχουν εκτόπισμα 2.950 τόνων, πλήρωμα 65 ναυτικών ενώ η Ιαπωνία προτίθεται να κατασκευάσει συνολικά 15 μονάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail