Οι κανόνες της φυσικής στην πράξη: Ελληνες ναυτικοί στη γέφυρα Panamax με 15 μέτρα κύμα στον Ειρηνικό

Freepen.gr - Το βίντεο είναι του 2014 αλλά ορισμένα πράγματα δε χάνουν την αξία τους. Εν προκειμένω ο κ. Δημήτρης Χατζηθεοδώρου ανήρτησε ένα βίντεο από τη γέφυρα ενός panamax bulk carrier [πιθανόν μέλος του πληρώματος ο ίδιος] ενώ το πλοίο διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το πλοίο πλέει βόρεια, με ταχύτητα ανέμου τα 75-80 μίλια και τον κυματισμό να ξεπερνά τα 15 μέτρα. Προσέξτε πόσο πολύ κουνά το πλοίο, δείγμα της εξαιρετικής του ευστάθειας, κάτι που σημαίνει ότι επανέρχεται τάχιστα στη θέση ισορροπίας του.

Οι κανόνες της φυσικής και το αποτέλεσμα της καλής σχεδίασης στην πράξη, όταν ο άνεμος δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο πλοίο να πλεύσει και το πλήρωμα καλείται με προσοχή να αντέξει την κακοκαιρία προχωρήσει.

Το έχουμε σημειώσει ξανά αλλά ίσως ήρθε η ώρα όσον αφορά τις φυσικές και αριθμητικές επιστήμες στα σχόλεια, το βιβλίο να δώσει περισσότερο χώρο στο παράδειγμα. Άλλωστε η πείρα είναι το καλύτερο μάθημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail