Ποια μεγάλη τράπεζα στηρίζεται μυστικά από τη FED;

Σύμφωνα με προβληματισμούς κάποιου άρθρου του zero hedge, https://www.zerohedge.com/markets/fed-secretly-bailing-out-major-bank, η παρέμβαση αξίας 120 δις δολαρίων στη διατραπεζική αγορά από την Fed ίσως κρύβει τη στήριξη σε μία διεθνή τράπεζα ή οργανισμό, που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Του Son Ofeon

Η πιθανολόγηση ότι η τράπεζα αυτή είναι η Deutsche Bank γίνεται έμμεσα από το άρθρο, αλλά δεν προσφέρεται κάποια ένδειξη ή απόδειξη, εκτός από ένα γράφημα , που δείχνει την πορεία της αξίας της μετοχής της.


Η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ DB ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η ταύτοτητα όμως της προβληματικής τράπεζας μπορεί να προσδιορισθεί με μαθηματικούς υπολογισμούς και λογικούς συλλογισμούς.

Ποσό αξίας 120 δις δολάρια ως άνοιγμα στη διατραπεζική αγορά των ΗΠΑ αποδεικνύει ότι κάποια μεγάλη διεθνής τράπεζα ή οργανισμός ή ομάδα τραπεζών έχει πρόβλημα ρευστότητας.
To ποσό είναι πολύ μεγάλο για να αποτελεί ενίσχυση ίδιων κεφαλαίων μίας τράπεζας ή ομίλου και είναι δανεικό και μάλιστα για βραχυπρόθεσμο διάστημα.

Επομένως, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μάλλον αποτελεί κάποιας μορφής ενέχυρο , σε αντικατάσταση άλλων ενεχύρων με χαμηλότερη αξιολόγηση.

Με εφαρμογή του 8% ,βρίσκουμε ότι το ποσό αυτό αρκεί για να καλύψει με τραπεζικά κριτήρια συναλλαγή ή περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,5 τρις δολαρίων (=0,12/0,08).

Tο ποσό αυτό εκφρασμένο σε ευρώ είναι 1,36 τρις ευρώ.


Θα πρέπει να θεωρηθεί πολύ μεγάλη σύμπτωση ότι η αξία του Ενεργητικού της Deutsche Bank to 2018 ήταν 1,34 τρις ευρώ.


Σελίδα 52/448 Πηγή https://www.db.com/ir/en/download/Deutsche_Bank_Annual_Report_2018.pdf

Η σύμπτωση αποδεικνύει ότι κάποια τρίτη τράπεζα των ΗΠΑ, ως τρίτος αντισυμβαλλόμενος, θα αποκτήσει πρόβλημα αξίας 120 δις δολαρίων, αν καταρρεύσει η DB.

Θα ήταν παράλογο να υποθέσουμε ότι τα 120 δις δολάρια δανείσθηκαν από το Fed απευθείας στην Deutsche Bank, καθώς τα συνολικά κεφάλαια της είναι μόλις 68,7 δις ευρώ.

Ποιά θα μπορούσε να είναι αυτή η τρίτη τράπεζα, ίσως το μάθουμε σε τρία χρόνια ή και νωρίτερα, αν δούμε την τράπεζα αυτή να εξαγοράζει την Deutsche Bank, επιταχύνοντας και την κατάρρευση της και ξεκινώντας το τραπεζικό ντόμινο κατάρρευσης σε Ευρώπη και Αμερική...

H εν λόγω τράπεζα θα πρέπει σήμερα να είναι δανειστής ή αντισυμβαλλόμενος στην DB με ύψος απαιτήσεων τουλάχιστον 120 δις δολάρια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail