Τα σύνορα της ΕΕ είναι στα Σκόπια: ένα ακόμη συμβάν παραμερισμού και περιθωριοποίησης της Ελλάδας

Freepen.gr - Τα Σκόπια μπορεί να μην έλαβαν ημερομηνία έναρξης του ενταξιακού διαλόγου στην Ε.Ε., ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί στο τελευταίο σύνορο της Ευρώπης αφήνοντας εκτός αυτής την Ελλάδα με τους επιπόλαιους, τότε και σήμερα, χειρισμούς της απέναντι στο μεταναστευτικό.

Ένα ακόμη πρόσφατο συμβάν έρχεται να επιβεβαιώσει αυτήν την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα η Τσεχία, μία από τις χώρες του Βίζενγκραντ, δώρισε στις αρχές Νοεμβρίου 10 οχήματα Fiat Duko για ταχεία επέμβαση των ειδικών δυνάμεων. Τα όχηματα παραδόθηκαν στο αστυνομικό κέντρο του Gjorce Petrov, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα denesen.mk.

Η δωρεά των νέων οχημάτων ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ με σκοπό τον υλικοτεχνικό εκσυγχρονισμό διαφόρων οργανωτικών μονάδων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα οχήματα προορίζονται για ταχεία επέμβαση για θέματα που αφορούν τη διατάραξη της δημόσιας τάξης και την ειρήνη σε μεγαλύτερη κλίμακα, αλλά και για την εκτέλεση άλλων αστυνομικών καθηκόντων. Διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό προστασίας σε όλα τα ευαίσθητα μέρη του οχήματος, τετρα μονάδες, περιστροφικά φώτα, φωτοβολίδες και σειρήνες και είναι πλήρως προσαρμοσμένα για αστυνομικούς σκοπούς. Η τιμή ενός οχήματος είναι 1.499.000 denars χωρίς ΦΠΑ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Oliver Spasovski, ο οποίος παρακολούθησε την παρουσίαση των οχημάτων, σημείωσε ότι αυτά τα οχήματα παρέμβασης ήταν αναγκαία καθώς τα σημερινά οχήματα που χρησιμοποιούν οι εν λόγω μονάδες είναι 49 ετών.

Ευχαρίστησε επίσης τον Τσέχο Πρέσβη στη χώρα, Μίροσλαβ Τόμαν και την κυβέρνηση της Τσεχικής Δημοκρατίας για ό, τι έκαναν, όπως είπε, για να ενισχύσουν τις ικανότητες της αστυνομίας προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία την μεταναστευτική κρίση.

Τα σύνορα κλείνουν. Η Ελλάδα είναι έξω από αυτά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail