Βέλγιο: Οδηγός νταλίκας δέχθηκε επίθεση Αφρικανών σε αυτοκινητόδρομο με κοντάρια, ράβδους και ματσέτες

Freepen.gr - Μια συμμορία τουλάχιστον δώδεκα μεταναστών επιτέθηκε σε έναν οδηγό φορτηγού με μαχαίρια, λόγχες και μεταλλικά αντικείμενα ενώ κοιμόταν στον αυτοκινητόδρομο Ε40 στο Walshoutem του Βελγίου.

Ο Ρουμάνος οδηγός φορτηγών δήλωσε στην αστυνομία ότι κοιμόταν μέσα στο όχημά του που σε μια στάση ανάπαυσης κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Ε40, όταν ξύπνησε από «έντονους» θορύβους που προέρχονταν από το ρυμουλκούμενο του. Αφού βγήκε έξω για να ερευνήσει, δώδεκα Αφρικανοί μετανάστες τον ανάγκασαν να επιστρέψει πίσω στο όχημα του, αφού τον επιτέθηκαν με όπλα, αναφέρει η βελγική εφημερίδα SCEPTR.

"Τον επιτέθηκαν με κοντάρια, ράβδους και ματσέτες", δήλωσε η αστυνομία.

Παρά τη βίαιη φύση της κατάστασης, η αστυνομία μπορούσε να στείλει μόνο μία μονάδα περιπολίας εξαιτίας ελλείψεων στο διαθέσιμο προσωπικό. Μέχρι τη στιγμή που έφτασαν στη σκηνή του εγκλήματος, η συμμορία των μεταναστών δεν ήταν πια στο σημείο.

"Υπήρχε μόνο μία περιπολία διαθέσιμη. Συνέπεια των περικοπών του προϋπολογισμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομικής ένωσης.

"Οι συνάδελφοί μας - σύμφωνα με το φυλλάδιο - ήταν ανάγκη πραγματικά να περιμένουν τις ενισχύσεις που έπρεπε να προέλθουν από το Anderlecht, περίπου 65 χιλιόμετρα από εκεί. Αλλά επειδή δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τον οδηγό να συνεχίσει να κακοποιείται, αυτή η περιπολία πήγε στο σημείο".

"Οι ελλείψεις προσωπικού για την αστυνομία έχουν φθάσει το 50%. Ανησυχούμε πραγματικά ότι πρέπει πρώτα να υπάρξουν θάνατοι πριν ληφθεί ενίσχυση για να αντιμετωπιστεί αυτό το είδος επικίνδυνου φαινομένου. Ο αριθμός των συμβάντων δεν μπορεί πλέον να μετρηθεί. Επίσης, γίνεται ολοένα και πιο βίαια", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομικής ένωσης VSOA σε απάντηση της κατάστασης.

Όλο και περισσότερο, οι ευρωπαίοι οδηγοί φορτηγών γίνονται θύματα επιθετικών μεταναστών. Την περασμένη εβδομάδα, ένας Βέλγος οδηγός φορτηγού, πυροβολήθηκε από αιτούντες άσυλο αφού είχε παρκάρει για να περάσει τη νύχτα σε στάση ανάπαυσης στην εθνική οδό. Ευτυχώς, ο οδηγός φορτηγού δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, σημειώνει η SCEPTR.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail