Οικογενειακή τραγωδία στην Τουρκία: Ο πατέρας στη φυλακή, η μάνα με απαγόρευση εξόδου και το παιδί με βαριά μορφή καρκίνου


Freepen.gr - Η τριάντα τριών ετών Zekiye Ataç κάλεσε τις τουρκικές αρχές να ανακαλέσουν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που της επιβλήθηκε λόγω των εικαζόμενων δεσμών της με το κίνημα Gülen, ώστε να μπορεί να συνοδεύσει τον γιο της, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, για να αναζητήσει θεραπεία στο εξωτερικό, σημειώνει το turkishminute.com.

Η Ataç έλαβε δημοσιότητα στην Τουρκία λόγω μιας εκστρατείας για την απελευθέρωση του συζύγου της, Harun, ο οποίος καταδικάστηκε για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των εννέα ετών το Νοέμβριο του 2018.

Το ζευγάρι αντιμετώπισε ποινική δίωξη επειδή εργάστηκε σε κοιτώνα που συνδέθηκε με το Gülen. Ο Zekiye Ataç φυλακίστηκε επίσης για δυόμισι μήνες με την κατηγορία ότι ήταν οπαδός του κινήματος Gülen.

Ο 8χρονος γιος της Ataç Ahmet, Burhan πάσχει από μια μορφή καρκίνου στα οστά για περισσότερο από ένα χρόνο, ο οποίος έχει πλέον εξαπλωθεί στους πνεύμονές του. Η γυναίκα έχει ζητήσει την απελευθέρωση του συζύγου της τουλάχιστον κατά τη διαδικασία των προσφυγών, έτσι ώστε ο γιος της να μπορεί να είναι μαζί με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε από την Τουρκική έκδοση του Euronews, η Ataç είπε ότι ένα κέντρο θεραπείας για τον καρκίνο στη γερμανική πόλη της Κολωνίας προσφέρθηκε να αναλάβει τη θεραπεία του γιου της, αλλά ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό επειδή αντιμετωπίζει απαγόρευση ταξιδιού στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με τις υποτιθέμενες συνδέσεις της με το κίνημα του Gülen.

"Αιτούμαι στις αρχές. Κάντε άρση της απαγόρευσης εξόδου μου από τη χώρα. Η ζωή του γιου μου κινδυνεύει. Και περιμένω υποστήριξη από όλους για τη θεραπεία του γιου μου", λέει ο Ataç στο τηλεοπτικό μήνυμα.

Τον Οκτώβριο η Zekiye Ataç τέθηκε υπό κράτηση και αργότερα απελευθερώθηκε υπό δικαστική επίβλεψη, αφού ζήτησε την απελευθέρωση του συζύγου της από προφυλάκιση λόγω της επιδείνωσης της υγείας του γιου της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail