Αν οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες χωρίς χαρτιά πεινάνε, τι απέγιναν τα κονδύλια για τη σίτισή τους;

Αν οι πρόσφυγες και οι οικονομικοί μετανάστες χωρίς χαρτιά πεινάνε, τι απέγιναν τα κονδύλια για τη σίτιση τους; Πού πήγαν; Τι θα έπρεπε να είναι πιο σημαντικό για έναν ανθρωπιστή; Οι ανεπιθύμητες μυρωδιές ή γιατί πεινάνε οι άνθρωποι; Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον ένας κατάλογος με τα ονόματα όσων ασχολήθηκαν με το θέμα καθώς και τα έσοδά τους μήπως και καταλάβουμε γιατί πεινάνε οι άνθρωποι στις δομές.

Θα είχε επίσης ενδιαφέρον ένας κατάλογος με τους μισθούς των εργαζομένων στις ΜΚΟ και τους λοιπούς οργανισμούς που ασχολούνται με το μεταναστευτικό. Όταν πληρώνεσαι για να φροντίζεις, τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες χωρίς χαρτιά και αυτοί δε θα άντεχαν τις μυρωδιές από την πείνα τους, είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να μάθουμε τι ποσοστό των κονδυλίων πάει σε μισθούς, αντί να πάει στη σίτιση.

Καταληκτικά οι προσπάθειες κάποιων να μετατρέψουν το θέμα του βλακώδους barbeque σε θέμα πρόκλησης απέναντι σε πεινασμένους ανθρώπους είναι χειρότερες για τους ίδιους. Δείχνει ότι άφησαν τους ανθρώπους πεινασμένους πράγμα που εγείρει ερωτήματα για τη διαχείριση των κονδυλίων.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail