Γερμανία: Η μαζική μετανάστευση αυξάνει τον αριθμό των αστέγων

Christian Lοhse
Freepen.gr - Περίπου 678.000 άτομα στη Γερμανία είναι χωρίς σπίτια ενώ δεκάδες χιλιάδες ζουν στους δρόμους, αποκάλυψαν επίσημα στοιχεία. Πρόσφατα, η γερμανική Ομοσπονδιακή Εργατική Κοινότητα (BAG) δημοσίευσε μια έκθεση που αποκάλυψε ότι το 2018 υπήρχαν τουλάχιστον 678.000 άνθρωποι χωρίς μόνιμη κατοικία, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία, 440.000 είναι μετανάστες που ζουν σε κάποιο είδος συλλογικής στέγασης, ανέφερε η γερμανική Bild.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 4,2%, περίπου 30.000 άστεγους, σε σύγκριση με το 2017, και περιλαμβάνει 41.000 άτομα, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν μόνιμη στέγη αλλά πραγματικά ζουν στους δρόμους.

Η βοήθεια για την έλλειψη στέγης του BAG σημείωσε ότι το 70% περίπου των άστεγων χωρίς μεταναστευτικό υπόβαθρο ήταν μεμονωμένα άτομα το 2018, ενώ το 30% ήταν άτομα που ζούσαν μαζί με συντρόφους ή / και παιδιά.

Η Werena Rosenke, διευθύνουσα σύμβουλος του BAG, δήλωσε στην Bild ότι «υπάρχουν πολύ λίγες κοινωνικές κατοικίες και προσιτές οικονομικά κατοικίες. Η κατάσταση δε θα χαλαρώσει τους επόμενους μήνες και πιθανόν όχι το επόμενο έτος. Ωστόσο, δεν είναι δυνατή μια ακριβής πρόβλεψη. Ειδικά στις μεγάλες πόλεις, η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη".

Η Rosenke σημείωσε ότι μόνοι γονείς και οι νέοι ενήλικες αντιμετωπίζουν συχνά το μεγαλύτερο κίνδυνο να μείνουν άστεγοι, προσθέτοντας ότι μια γενιά εργατριών, αυτοαπασχολούμενων και άλλοι σε λιγότερο ασφαλείς θέσεις απασχόλησης βρίσκονται σε ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail