Πακιστανός πήγε στη Γερμανία ως...ανήλικο προσφυγόπουλο, λάμβανε επιδόματα και τελικά σκότωσε την ευεργέτριά του

Freepen.gr - Ένας ύποπτος για τη δολοφονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας στο γερμανικό ανατολικό κρατίδιος της Θουριγγίας μπορεί να έχει δημιουργήσει μια ψεύτικη ταυτότητα για να ζήσει στη Γερμανία, αποκάλυψε η αστυνομία καθώς ο άνδρας ήρθε στο δικαστήριο, όπως αναφέρει το Russia Today.

Ο άνδρας που τώρα κατηγορείται για τη βίαιη δολοφονία του 87χρονης γειτόνισσας του θα μπορούσε να είχε πελαθεί από τη Γερμανία εδώ και πολύ καιρό - αν δεν είχε πλάσει μια ολόκληρη την ιστορία του κατά την είσοδό του, αποκάλυψε η αστυνομία αποκάλυψε.

Ερωτηθείς για τυχόν ασυνέπειες στο προφίλ του ύποπτου κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο ποινικός επιθεωρητής της πόλης Jena, Jens Thiel, δήλωσε ότι τα δεδομένα που προέρχονται από το smartphone του ανθρώπου υποδηλώνουν ότι το υπόβαθρο που παρείχε στις γερμανικές αρχές μετανάστευσης μπορεί να είναι εντελώς ψευδές.

Ο ύποπτος έφθασε στη Γερμανία το 2011 και ισχυρίστηκε ότι ήταν συνοδευόμενος ανήλικος από το Αφγανιστάν. Είπε επίσης ότι το όνομά του ήταν Auwel Nom Lakab. Τώρα, ο άνθρωπος αναγνωρίζεται ως Mohammed Α., Και η αστυνομία λέει ότι μπορεί να είναι ψεύτικη και η ημερομηνία γέννησής του.

Βασικά, ο Mohammed μπορεί να προέρχεται από το Πακιστάν, καθώς το smartphone του περιέχει περίπου 50 πακιστανικούς αριθμούς, αλλά κανέναν από το Αφγανιστάν - και αυτό περιλαμβάνει την επαφή που ονομάζεται "μητέρα". Αυτό υποστηρίζεται επίσης από πρόσθετες αποδείξεις από διερμηνείς που μελετούσαν τα μηνύματά του.

Η συσχέτιση προσθέτει μια εντελώς νέα διάσταση στην ήδη γνωστή υπόθεση, καθώς η αρχική αίτηση ασύλου του Mohammed απορρίφθηκε από τις γερμανικές αρχές το 2011 αλλά εξακολουθεί να επιτρέπεται να παραμείνει - ακριβώς επειδή πιστεύεται ότι ο άγραφος μετανάστης ήρθε από το Αφγανιστάν.

Το Αφγανιστάν θεωρείται ως «μη ασφαλής χώρα» στη Γερμανία και οι απελάσεις εδώ και χρόνια βρίσκονται σε αναμονή. Το Πακιστάν, ωστόσο, στερείται ενός τέτοιου προσδιορισμού.

Σοβαρές βιαιότητες & απληστία

Το θύμα, που αναγνωρίστηκε ως Ursula P., βρέθηκε τυλιγμένο σε ένα σεντόνι σε μια βαλίτσα που αποθηκεύτηκε σε ένα κελάρι τον Ιανουάριο του 2019. Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα χτυπήθηκε άγρια ​​και μαχαιρώθηκε για να στραγγαλιστεί τελικά με ένα μαντήλι .

Ο γείτονάς της, ο εικαζόμενος 24χρονος μετανάστης, σύντομα συνελήφθη υπό την υπόνοια δολοφονίας καθώς το DNA του βρέθηκε σε ολόκληρο το σώμα του θύματος, καθώς και ένα από τα νύχια του. Ενώ ο ύποπτος παρέμεινε σιωπηλός μετά τη σύλληψή του, η αστυνομία πιστεύει ότι ενήργησε από απληστία.

Οι ερευνητές βρήκαν φωτογραφίες του δελτίου ταυτότητας της γυναίκας και μια χρεωστική κάρτα στο τηλέφωνο του ύποπτου μαζί με τη δήλωση του λογαριασμού της, υποδεικνύοντας ότι είχε € 10.000 ($ 11.149) στον τραπεζικό της λογαριασμό. Ο ύποπτος προσπάθησε ανεπιτυχώς να μεταφέρει 7.000 € (7.804 δολάρια) από τον λογαριασμό του θύματος στο δικό του λίγο μετά τη δολοφονία.

Το θύμα και ο ύποπτος γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, η γυναίκα ήταν τόσο εντυπωσιασμένη από τις λυπητερές ιστορίες του μετανάστη για το γεγονός ότι ο πατέρας του είχε αποκεφαλιστεί και ότι η μητέρα του ήταν τυφλή ώστε τον ενίσχυε επανειλημμένα με σημαντικά ποσά. Συνολικά έδωσε στον ύποπτο € 10.000, σύμφωνα με την έκθεση του περιοδικού Focus.

Το ιστορικό αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης στο smartphone του δείχνει ότι έκανε αναζητήσεις για "δολοφόνους ληστές", "θανατική ποινή στη Γερμανία", "διάρκεια κράτησης" και μελέτησε την ιστορία ενός Γερμανού σειριακού δολοφόνου γνωστού ως "ο δολοφόνος του μεσαίωνα" που έδρασε στη δεκαετία του 1960. Διαφορετικά, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο διαδίκτυο για στοιχήματα σε αθλήματα, πλόγησης σε πονηρές ιστοσελίδες κι αναζήτηση ιερόδουλων κοντά στην κατοικημένη περιοχή του.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν είχε εκπαίδευση ή επαγγελματικά προσόντα και έζησε με κοινωνικές παροχές από τότε που ήρθε στη Γερμανία, ήταν επίσης γνωστός στην Αστυνομία. Προηγουμένως είχε κρατηθεί τουλάχιστον πέντε φορές και κατηγορήθηκε για απάτη, προσβολή και απειλή των ανθρώπων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail