Πόνεσαν τα λόγια του Παυλόπουλου στο Γερεβάν: Η Αγκυρα εγκαλεί τους Ελληνες για θηριωδίες κατά των Τούρκων!

Freepen.gr - Φαίνεται πως πόνεσαν ιδιαίτερα τα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου κατά το Δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας,Armen Sarkissian, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

Όμως, τα θεμέλια της τόσο ειλικρινούς φιλίας και στενής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας εδράζονται και στις μαρτυρικές στιγμές που έχουν ζήσει τα Έθνη μας. Στιγμές, τις οποίες οφείλουμε να μην ξεχνάμε, ούτε κατ’ ελάχιστο, όχι γιατί μας διακατέχουν αισθήματα εκδίκησης απέναντι στους θύτες μας. Αλλά διότι αυτή η μνήμη μας οδηγεί στο να υπηρετούμε, για πάντα, την μεγάλη Ανθρωπιστική αρχή: Ποτέ ξανά. Τούτες οι μαρτυρικές στιγμές είναι ποτισμένες με το αίμα των τραγικών Θυμάτων βάρβαρων Γενοκτονιών, συγκεκριμένα δε της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την μια πλευρά και της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, από την άλλη. Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος, όταν το 1996, με τον 2397/1996, αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων και καθιέρωσε την 24η Απριλίου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ενώ το 2014 ποινικοποίησε την άρνησή της. Από την πλευρά της, το 2015 η Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Και εμείς, οι Έλληνες, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων διευρύνεται εντυπωσιακά, με κορυφαίο παράδειγμα το εντελώς πρόσφατο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Διαμηνύουμε δε προς την φίλη και γείτονα Τουρκία ότι θα ήταν προς το συμφέρον της και υπέρ της ενίσχυσης του διεθνούς της κύρους μια γενναία έκφραση συγγνώμης για τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, που διέπραξαν άφρονες ηγεσίες της στο παρελθόν, τόσο εναντίον των Αρμενίων όσο και εναντίον των Ελλήνων.

Άμεση ήταν η τουρκική αντίδραση με δήλωση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Hami Aksoy, σε απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου κατά την επίσκεψή του στην Αρμενία:

Βλέπουμε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να παίρνει θέση με τους εχθρικούς κύκλους εναντίον της Τουρκίας και να υποστηρίζει την αβάσιμη στάση και τους ισχυρισμούς τους.

Η Τουρκία δεν έχει ξεχάσει ποτέ τις θηριωδίες που διέπραξε η Ελλάδα ενάντια στους Τούρκους και άλλους πολίτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Από αυτή την άποψη, είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει συστηματικά εξαφανίσει Τούρκους και Μουσουλμάνους στην περιοχή κατά τη διάρκεια και μετά την περίοδο της ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ακόμα και σήμερα, η Ελλάδα συνεχίζει τις απάνθρωπες πρακτικές της εναντίον των τουρκικών μειονοτήτων, φτάνοντας σε τέτοιο βαθμό ώστε να τιμωρήσει τον Μουφτή με φυλάκιση για την εκτέλεση προσευχής την Παρασκευή.

Η Τουρκία, που πιστεύει στην αναγκαιότητα να πάρουμε μαθήματα από την ειρήνη κι αδελφοσύνη παρά την εχθρότητα από την ιστορία, γνωρίζει πολύ καλά τις προαναφερθείσες ιστορικές πραγματικότητες.

Με αυτή την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε στην Ελλάδα για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να επωφεληθεί από τη στήριξη πράξεων και πολιτικών κατά της χώρας μας. Την καλούμε να δράσει πιο υπεύθυνα, καθώς πιστεύουμε ότι η προώθηση της φιλίας και της καλής γειτονίας είναι ο μόνος τρόπος για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή μας.

Από την άλλη πλευρά, η θέση της Τουρκίας σχετικά με τα γεγονότα του 1915 προβλήθηκε με σαφήνεια από τη δήλωση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 23 Απριλίου 2014 κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρωθυπουργού. Δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση για το θέμα αυτό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail