Ο Ερντογάν δήλωσε έτοιμος να ανοίξει εντελώς τις πόρτες των μεταναστών [και να μας βουλιάξει]

tccb.gov.tr
Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την Πέμπτη την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση της απέναντι στην Τουρκία, σχολιάζοντας ότι απέχει μακράν από το να χαρακτηριστεί ως εποικοδομητική, μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

"Τελευταία, η στάση της ΕΕ απέναντι στη χώρα μας δεν είναι εποικοδομητική", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη τύπου στη Βουδαπέστη, στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, μαζί με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα διμερή προβλήματα ορισμένων χωρών μελών της ΕΕ με την Τουρκία δεν πρέπει να παρεμποδίζουν τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ.

Οι δηλώσεις του έλαβαν χώρα μετά την 4ης συνάντηση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Τουρκίας-Ουγγαρίας. Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία φιλοξενεί 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και ότι "σημαντικός αριθμός" αυτών είναι "πιθανό να μεταναστεύσουν, ειδικά στην Ευρώπη".

tccb.gov.tr

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να φιλοξενεί το συριακό λαό «είτε έρχεται ή όχι υποστήριξη» από την ΕΕ.

Ωστόσο, είπε: ''Αν όμως δεν είναι πια στο χέρι μας, θα πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες".

Ο Ορμπάν, από την πλευρά του, δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να σταματήσει η ροή της μετανάστευσης στην Ευρώπη χωρίς την Τουρκία και πως η Αγκυρα πρέπει να υποστηριχθεί στις προσπάθειές της για την επιστροφή των προσφύγων στην πατρίδα τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail